28.06.2024 13:23

Отказ от Байдън обсъждат демократите: НЙТаймс

Видян 1283 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Даже най-продемократическата медия Ню Йорк Таймс се засрами от президента Байдън. Под заглавие: "Объркано представяне и партия в паника", най-авторитетният и близък до Белия дом американски всекидневник коментира провала на тв дебатите с Тръмп, който е пореден за немощния Байдън:


"Президентът Байдън се надяваше да даде нов тласък на кандидатурата си за преизбиране, като се съгласи да участва в дебати близо два месеца преди да бъде официално номиниран. Вместо това, неговото колебливо и разсеяно представяне в четвъртък вечерта предизвика вълна от паника сред демократите и отвори отново дискусията дали той изобщо трябва да бъде номиниран, пише НЙТаймс.


В продължение на 90 минути г-н Байдън с дрезгав глас се опитваше да поднесе репликите си и да се противопостави на острия, макар и дълбоко нечестен бивш президент Доналд Тръмп, което породи съмнения относно способността на действащия президент да води активна и конкурентна кампания четири месеца преди изборите. Вместо да разсее опасенията за възрастта си, 81-годишният Байдън я превърна в централен въпрос.


Демократите, които месеци наред защитаваха президента от съмненията му - включително членове на собствената му администрация - си размениха трескави телефонни обаждания и текстови съобщения в рамките на няколко минути след началото на дебата, когато стана ясно, че Байдън не е в най-добрата си форма. Практически отчаяни, някои от тях се включиха в социалните мрежи, за да изразят шока си, докато други обсъждаха насаме помежду си дали не е твърде късно да убедят президента да се оттегли в полза на по-млад кандидат.


"Байдън е на път да се сблъска с кресчендо от призиви да се оттегли", заяви ветеран стратег от Демократическата партия, който публично твърдо подкрепя Байдън. "Джо се радваше на дълбока привързаност сред демократите. Той е пресъхнал."


Целта на  Байдън, който прие дебатите за общите избори по-рано от всякога в историята на президентските избори, беше да превърне състезанието в избор между него и престъпник, който се е опитал да обърне изборите и според него би унищожил американската демокрация, ако отново получи президентските правомощия. Вместо това Байдън напусна студиото на Си Ен Ен в Атланта, изправен пред референдум за себе си и своите способности, който ще се отразява дни наред, ако не и по-дълго.


78-годишният Тръмп изглеждаше, че преминава през дебатите без особени проблеми, изричайки една лъжа след друга, без да бъде ефективно предизвикан. Той изглеждаше уверен, като в същото време избягваше прекалено властното поведение, което му навреди по време на първия му дебат с Байдън през 2020 г., като изглеждаше доволен да остави опонента си да се задушава в собствените си трудности.


Макар че Тръмп на моменти бърбореше и предлагаше изявления, които бяха объркани, трудни за проследяване и категорично неверни, той правеше това с енергия и обем, които прикриваха грешките му, като успяваше да остане в атака дори по уязвими за него въпроси като нападението от 6 януари 2021 г. и абортите.


Байдън през по-голямата част от времето се защитаваше и или не използваше реплики, подготвени от рекламата на кампанията му преди дебата, или ги промълвяваше мимоходом по такъв начин, че те едва се регистрираха".




Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева