15.01.2010 15:32

Откриха ГКПП Златоград - Термес

Видян 2459 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерите на България и Гърция Бойко Борисов и Георгиос Папандреу прерязаха лентата на новия граничен контролно-пропускателен пункт Златоград-Термес на връх Костадин край Златоград. Тържествен водосвет отслужиха двамата владици на Ксанти и Пловдив - Панталеймон и митрополит Николай.


Премиерът на Гърция заяви, че този път символизира това, че в обединена Европа събаряме всички страни от миналото, които са ни разделяли и отваряме нови пътища за сътрудничество. Папандреу посочи, че тази година се навършват 130 години от установяването на дипломатическите отношения между България и Гърция. Той изтъкна, че това е вече четвъртият пункт на общата ни граница след Промахон - Кулата, Илинден-Ексохи и Капитан Петко войвода-Орменион. Министър-председателят на Гърция допълни, че скоро предстои отварянето на още един пункт - Кипринос-Ивайловград и всичко това показва, че пътищата, по които вървим, ни обединяват. Панадреу заяви, че новооткритият граничен пункт ще способства за развитието на търговията, икономиката, а целта на двата народа е да се развие и туризмът в граничните райони, като това ще доведе до повишаване благосъстоянието на населението. От своя страна българският премиер Бойко Борисов подчерта, че още при първите си срещи в Брюксел с гръцкия си колега Папандреу, въпреки че са представители на двете на най-големи европейски партии, двамата са си обещали добро сътрудничество и да работят за благосъстоянието и просперитета на двата съседни народа. Българският министър-председател допълни, че двете страни трябва да обединят усилията си в изграждане на инфраструктурни проекти, в подпомагането на тютюнопроизводителите в двата гранични района и да подпомогнем, както отбеляза и Папандреу, съседните ни страни да влязат в Европейския съюз. Информацията е на Дарик радио, цитирана от БГНЕС.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак