08.08.2024 09:23

Отмениха 3 концерта на Тейлър Суифт във Виена заради планирана атака

Видян 219 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Три концерта на поп звездата Тейлър Суифт във Виена тази седмица бяха отменени, след като австрийските власти потвърдиха, че се е готвело нападение срещу стадиона, на който трябваше да се състоят концертите, предаде Ройтерс, като се позова на изявление от днес на организатора на концертите. Три концерта на Тейлър Суифт бяха планирани във Виена от днес до събота, като полицията очакваше на всеки от тях да присъстват по около 65 хиляди души. Австрийският канцлер Карл Нехамер заяви, че терористичната заплаха, наложила отмяната на трите концерта, е била много сериозна, предаде ДПА.

Австрийската полиция задържа вчера двама души, заподозрени в планирането на атаки срещу концертите, каза генералния директор за обществената сигурност Франц Руф. "В рамките на разследването идентифицирахме подготвителни дейности и забелязахме, че 19-годишният заподозрян проявява особен интерес към концертите на Тейлър Суифт във Виена", каза Руф, като поясни, че заподозреният, който е австрийски гражданин, се е заклел във вярност на терористичната организация "Ислямска държава". Полицията претърси жилището на един от заподозрените в Терниц, провинция Долна Австрия, и анализира вещ, намерена в дома му.

"Благодарение на интензивното сътрудничество между нашата полиция и на новосъздадената Дирекция за сигурност и разузнаване с чуждестранни служби, заплахата бе идентифицирана рано, бяха взети мерки и бе предотвратена трагедия", заяви канцлерът Карл Нехамер в социалната мрежа "Екс". Той окачестви отмяната на концертите като "горчиво разочарование" за феновете, като поясни, че "ситуацията във връзка с очевидното планиране на терористична атака във Виена беше наистина сериозна".

"Живеем във време, в което се използват методи на насилие за атака срещу нашия западен начин на живот. Ислямисткият тероризъм застрашава сигурността и свободата на много западни страни. Ето защо ние няма да се откажем от ценностите си на свобода и демокрация, а ще ги защитаваме още по-решително", изтъкна Карл Нехамер.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 11 август 21:00ч.

Дивергенти 2: Бунтовници

Режисьор: Роберт Швентке
В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Тобаяс Итън Октавия Спенсър Джоана Рейес Джай Кортни

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни

Гледайте преди обяд да свършите повечето неща

Гледайте преди обяд да свършите повечето неща, които