Свързани новини

18.04.2016 09:52

Парк Възраждане отвори врати

Видян 1002 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Чисто новият парк Възраждане е първият построен парк в столицата от 30 години насам, каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на откриването му вчера. „След десететилетия застой и разруха, след опити за кражба на част от тези терени и на застрояване на зелени площи успяхме да защитим на първо място общинската собственост и на второ място да построим първия от 30 години насам парк в нашата столица”, заяви Фандъкова. Кметът определи откриването на парка като голям празник, както за района, така и за цяла София. „Този проект е изключително показателен за нашата политика”, подчерта Фандъкова и добави, че идеята за изграждане на парка възниква още с изграждането на жилищата в квартал Зона Б-5. „Историята показва, че сме осъществили мечтата на хората, които живеят тук, от над 40 години", каза още тя.



Въпреки огромната съпротива, мисля че това е голяма придобивка за целия квартал, каза премиерът Бойко Борисов, който също присъства на откриването. „Преди години Фандъкова беше заместник-кмет и твърдо бяхме решили да не позволим да го откраднат и го спасихме”, посочи още той. „Виждате хората. Пълно е - деца, майки, бащи. Играят си- красота”, коментира Бойко Борисов. По думите на премиера, в квартала вече има прекрасни спортни съоръжения, парк и детски площадки. „Преди 10 години, когато говорехме как трябва да изглежда София, така си я представяхме", подчерта министър-председателят.












Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.