Свързани новини

08.04.2009 09:38

ПАСЕ: България е направила „козметични промени”, бързайки да влезе в ЕС

Видян 1300 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В бързината да се спазят кратките срокове за присъединяването към ЕС, някои от реформите в България – особено реформата на съдебната система – са претърпели само „козметични промени”, които са ги тласнали в нежелана посока.


Това се казва в новия доклад на Мониторинговия комитет на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), изготвен в рамките на постмониторинговия диалог със страната, съобщиха пред БГНЕС от информационния офис на Съвета в София. В информационната бележка, публикувана на уебсайта на Асамблеята, председателят на Комитета Серхи Холовати (Украйна, АЛДЕ) специално посочва като такива конституционните промени и промените в Закона за съдебната власт от февруари 2007 г. В бележката се казва, че слабостите на съдебната система в страната могат да имат отражение върху цялото общество, създавайки пречки пред правилното функциониране на всички демократични институции.” В доклада също се прави оценка на независимостта на медиите в България, правата на националните малцинства, създаването на институцията на омбудсмана и усилията в борбата с корупцията.


Председателят на Мониторинговия комитет на ПАСЕ Серхи Холовати (Украйна, АЛДЕ) бе на посещение в България между 5-7 ноември 2008 г. По време на посещението си той проведе срещи с представители на българските власти, медии и неправителствени организации.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв

Опитайте се да подобрите отношения


Опитайте се да подобрите отношения или да изгладите