Свързани новини

20.05.2021 15:42

Планът за възстановяване Борисов не отговаря на критериите на ЕС: Радан

Видян 6783 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Евродепутатът от ЕНП/ДБ Радан Кънев разкритикува действията на кабинета Борисов по Плана за възстановяване и устойчивост, който трябваше последното редовно правителство да е разработило, то не пое тази отговорност, а той все още не е депозиран от българските власти в Брюксел. Кънев бе категоричен, че документът не отговаря на приоритетите и критериите на ЕС:
„Не е пример за „зелено“ възстановяване, което целият този механизъм финансира. Той е заявка за финансиране на някакви други неща, за които Европа не дава пари“.
„Въпреки огромното забавяне и без действащо Народно събрание, служебното правителство преговаря с ЕК и се надявам бързо и успешно да промени Плана, за да отговори на реалните нужди и интереси на българската икономика, защото това е най-мащабната публична инвестиция в историята на ЕС”, каза евродепутатът през БНР.
Кънев припомни ролята на върховенството на закона, справедливото и силно правосъдие при отпускането на средства от европейския бюджет, включително по линия на Механизма за справедлив преход, Зелената сделка, Плана за възстановяване.
Същинска промяна и откъсване от лошите навици в управлението е възможна само в условия на работещ парламент и реформирана съдебна система. Това каза още в пространното си интервю за Радио Стара Загора евродепутатът. По думите му твърде дълго време прокуратурата не изпълнява конституционните си функции, а работи пристрастно, по поръчка и като бухалка. Той изрази скептицизъм по отношение на действията на държавното обвинение по внесените 22 сигнала от т.нар. Комисия по ревизия, сформирана в краткия мандат на 45-ото Народно събрание.
"Излишно е да казвам, че нямам очаквания към българската прокуратура. Не че тя не може да обърне гръб на вчерашни приятели и да си намери днешни", коментира Кънев.
Юристът посочи, че европейската прокуратура разполага с


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец