Свързани новини

11.12.2020 18:37

По 3 медицински лица ще се грижат денонощно за министри и депутати, дори и да не са болни

Видян 5834 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В здравния сектор в България има болници, които работят денонощно, и паметници, които държавата субсидира непрекъснато, без да е ясно с какво са го заслужили. Такъв е случаят с университетската болница "Лозенец" , от която преди две години премиерът Бойко Борисов се отказа, съобщава Капитал. Тогава той обяви, че тя вече няма да е правителствена, плати й колосалните дългове и я прехвърли на здравното министерство през миналата година. В началото на годината кабинетът отново заговори, че трябва да има нова правителствена болница, която да обслужва по-тесен контингент - президента, премиера, депутатите по време на пленарни заседания, главния прокурор, както и делегациите - чуждестранните в България и българските в чужбина. Депутатите одобриха текста за това през лятото.


Вместо управниците да ползват медицинско обслужване като всички останали граждани и като се разболеят да отиват във ВМА или "Пирогов", както и в частните болници, или пък да бъде направен конкурс с ясни критерии между клиниките коя да ги обслужва, правителството избра отново бившата правителствена - УМБАЛ "Лозенец", да следи за здравето на властимащите. Затова тя ще получава съответната субсидия, която не е публично известна, както и критериите, по които е избрана клиниката.


От сдружението "Български лекари за ново здравеопазване" изпратиха писмо до парламентарната здравна комисия, премиера и здравния министър, в което посочват, че "идеята да се възобнови паразитната структура, озаглавена "правителствена болница" е пореден, тъжен пример за липсата на ясна концепция за развитието на здравната система в България. Това за съжаление е твърде показателно за отсъствието на елементарни принципи, спрямо които може да се изгради един равнопоставен модел, способен да задоволи очакванията на гражданското общество в страната."



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Нова политическа система 13.12.2020 17:33

    Правителствената болница "Лозенец" трябва да се закрие и политиците, както и всички от властта да се лекуват от здравната система, която са създали!

  • 003 Anonimen 13.12.2020 09:56

    И по десет лекаря да се грижат за тези българоубийци е абсолютно излишно, те от давна са мъртви

  • 002 Anonimen 11.12.2020 22:24

    идеална е за държавна модерна детска клиника

  • 001 Anonimen 11.12.2020 19:15

    Не болници им трябват на управляващите ни престъпници, а затвор и отнемане на всичко откраднато от всички българи в р-р на десетки милиарди

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните