21.06.2011 17:32

Подариха скейтборд на Фандъкова

Видян 2090 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова откри най-големия скейтборд комплекс на Балканския полуостров - Скейт парк София. Той се намира срещу Университета за национално и световно стопанство (УНСС). На официалното откриване на комплекса кметът получи специален подарък - скейтборд.



„С доброто партньорство на федерация по скейтборд имаме вече едно място, което е осигурено и има медицинска помощ. Три декара е площадката, която е общинска собственост, всички съоръжения са на стойност над 600 000 лв. и са осигурени от общината - от Общинския приватизационен фонд и от Комисията за децата, младежта и спорта”, посочи Фандъкова. По думите й – така младите хора ще имат законното, осигурено, безопасно място, за да могат да упражняват любимите си видове дейности.



Съоръженията ще бъдат стопанисвани от Българската скейтборд федерация (БСФ) за период от пет години, обясни столичният кмет.



БСФ всеки ден между 11,00 и 15,00 часа ще предоставя комплекса за безплатно ползване, през останалото време деца ще тренират, допълни кмета.



На откриването присъстваха председателят на Българският олимпийски комитет Стефка Константинова и олимпийската шампионка по шорттрек Евгения Раданова.



Любители на скейтборда, кънките и BMX колелата демонстрираха умения на откриването.


Откриването на парка беше отлагано в продължение на повече от година. Намесата на Столичната община и 19' помогна за осъществяването на идеята.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец