27.04.2015 11:46

Поляци подкрепят „Нощните вълци”

Видян 1045 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Ползвателите на социалната мрежа Facebook в Полша организираха акция в подкрепа на участниците от мотоклуба „Нощни вълци”, които започната пътешествието си Москва-Берлин в чест на 70-годишнината от Победата.


„Като поляци ние се срамуваме за поведението на властите в нашата страна, които в името на безумната русофобия се опитват да попречат на преминаването на мотоциклетистите от „Нощни вълци”. Противно на компроментирания елит ние каним „Нощни вълци” заедно да отпразнуваме 70-годишнината от Победата над нацисткия агресор” – са написали организаторите.


Участниците качват във Facebook свои фотографии, на които държат листове с надпис: „Нощни вълци, каним ви в Полша”.


Инициатор на изявата, лидерът на полската партия „Смяна” Матеуш Пискорски, в своя блог е записал, че властите в Полша сеят „паника и страх” във връзка с акцията на рокерите, които всъщност „искат да почетат паметта на стотиците хиляди войници, благодарение на които ние се запазихме като народ”.


„Солидарност с руските байкери изразяват хиляди полски мотоциклетисти, хора с различни възгледи, които просто се грижат за доброто име на Полша като гостоприемна и дружелюбна страна за всички съседи”, пише Пискорски.


Той добавя, че отказът на полските власти да пропуснат байкерите е „явно нарушение на правните норми в областта на свободното придвижване”, тъй като „Нощните вълци” имат всички необходими документи




Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог