09.07.2024 13:50

Полицията конфискува 18 000 флакона с райски газ, продавани по Южното Черноморие

Видян 307 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

18 000 флакона с диазотен оксид или така наречения райски газ, продавани на различни места по Южното Черноморие са иззети при специализирана полицейска операция.

Установени са общо 15 лица, продаващи балони с райски газ, на които са съставени предупредителни протоколи за спазване на изискванията - райски газ да не се продава за ползване в затворени пространства и на непълнолетни лица.

Предстои изпращане на материалите по случаите в бургаската прокуратура, както и уведомяване на БАБХ и РЗИ за взимане на отношение в сферата им на компетентност.

Органите на реда припомнят, че в масовата употреба на т.нар. “Смеещ се газ” често се пропускат дълготрайните последици, нанасяни върху човешкото тяло и психиката, а именно: замайване, звукови и визуални халюцинации, в намалена чувствителност към болка, дезориентация и объркване, мускулни спазми, изтръпване и отпускане на мускулите, влошена координация и липса на баланс, параноя.

Проверките сред продавачите на райски газ ще продължат през целия летен сезон във всички курортни зони, като ще се разчита на елемента на изненадата и предварително придобита информация.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Руските военноморски сили започнаха планирано учение с участието на по-голямата част от плавателните си съдове и личния си състав

Русия започва мащабно военноморско учение

Руските военноморски сили започнаха ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 04 август 00:00ч.

Дивергенти 2014 г. ‧ Екшън/Сай-фай

В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Four Майлс Телър Питър

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Ще разберете интересни неща за себе си

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ще разберете интересни неща за себе си, но опитайте да