Полицията разследва как издирваният Евелин Банев - Брендо е влязъл в България, за да се предаде сам в затвора.

Свързани новини

24.06.2024 10:59

Полицията разследва как Брендо е влязъл в България

Видян 1016 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полицията разследва как издирваният Евелин Банев - Брендо е влязъл в България, за да се предаде сам в затвора. Това съобщи на брифинг директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Атанас Илков, предаде БНТ.

"Тази сутрин в 7.30 се яви на входа на софийския затвор с неговия адвокат. Беше с лична карта с изтекъл срок. Има да изтърпява присъда "лишаване от свобода" от 6 години. Освидетелства се в МВР-болница и ще бъде въдворен в затвора, където ще изтърпи наказанието си", посочи Илков.

Разследва се начинът, по който Банев е влязъл у нас - дали с подправени документи или през зелена граница.

На този етап Банев не дава конкретни обяснения. На въпрос на БНТ дали може да се е прибрал, защото има опасност за живота му след провалени сделки за наркотици, Атанас Илков отговори, че тази хипотеза не се изключва.

"Местата за лишаване от свобода са едно добро място някой да се укрие, така че да не бъде достигнат от враговете, с които има някакви неуредени взаимоотношения. Към настоящия момент обаче не можем да кажем дали това е причината".

От 2018 г. Евелин Банев е издирван заради наркотрафик, има издадени присъди в България и Италия. През 2021 г. бе открит в къща до украинската столица Киев. Според украинската полиция той е използвал чужди документи, а къщата е била под наем. В нея е открита нарколаборатория.

През октомври същата година стана ясно, че Брендо има украинско гражданство и може да избегне излежаването на присъдите, защото според украинската конституция гражданите на Украйна не може да бъдат екстрадирани в друга държава.

През годините името на Брендо често попада в новинарските хроники както у нас, така и по света. През 2012 г. при международната акция "Кокаинови крале" бяха арестувани 30 души, сред тях и Евелин Банев.

Соченият за "кокаинов крал" е известен със своята предпазливост и години наред остава неуловим за съдебната система. Разследвания до момента установяват, че той ползва няколко самоличности.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Леброн Джеймс и Брони

Леброн Джеймс и синът му ще играят заедно в Лейкърс

За пръв път в историята на Националната ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате желание да подобрите външния си вид


Днес ще имате желание да подобрите външния си вид или