Свързани новини

28.04.2010 12:43

Пореден случай в болница с фатален край за малко дете

Видян 1329 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Момиченце на година и осем месеца почина в Ямболската болница от остър обструктивен ларингит. Родителите на детето смятат, че медиците не са действали достатъчно бързо и адекватно, съобщава БГНЕС. Проверка по случая започва и районна прокуратура Ямбол.


Преди дни Александра е приета със затруднено дишане в Детското отделение."Сложиха й Урбазон - система и започнаха да чакат да й се успокои дишането, което не се успокои и чакахме два часа, докато си отиде”, разказа майката не детето Юлия Дюлгерова. "Можеха да се обадят на хирург, да направят някакъв разрез, който да помогне да вкарат въздух. Те само гледаха и се чудеха какво да направят. Имах чувството, че се сблъскват за пръв път с такава ситуация. За два часа и половина да не можеш да вземеш решение", допълни бащата Станимир Дюлгеров. Според лекарите заболяването е протекло остро, забавяне в действията им не е имало и е било предприето всичко необходимо."Не са никакви два часа, детето постъпва в 15.45 и почива в 16.45 - в рамките на едни час плюс един час реанимация, все пак това е дете - включване на венозен път, аспирация, интубация, обдишване", съобщи д-р Славка Кирилова – началник на Детското отделение. Резултатите от аутопсията ще са ясни след месец. Очаква се проверка от Районния център по здравеопазване.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Не избързвайте с решителните действия в професионален план

Не избързвайте с решителните действия в професионален