Промяната в цената на тока от 1 юли тази година ще е около 2%.

Свързани новини

22.05.2024 16:32

Поскъпването на тока от 1 юли ще бъде около 2%: КЕВР

Видян 447 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Промяната в цената на тока от 1 юли тази година ще е около 2%. Това заяви председателят на КЕВР Иван Иванов. Той призова да се спре със спекулациите относно цената на електроенергията.
"Българските граждани да не изпитват тревога и притеснения от цената, която ще произнесем за първи юли. Тъй като експертите вече са очертали рамката, мога да ви кажа, че средното изменение на цената на тока от първи юли 2024, ще е около 2%. Все още се правят изчисления, затова не може с точност да се каже", заяви Иван Иванов.
Промяната в цената ще е различна за трите дружества, които оперират на територията на страната. Иванов посочи, че поскъпването с 2% е по-ниско от размера на инфлацията за изминалата една година, както и за последните години това е първия случай с толкова малка промяна в цената.
Председателят на КЕВР увери още, че цената на тока от АЕЦ "Козлодуй" ще остане непроменена през следващата година. Първоначалното заявление на АЕЦ "Козлодуй" до КЕВР е предвиждало увеличение с 30%. Впоследствие обаче, то е оттеглено и в понеделник е постъпило второ заявление с цена - сходна до миналогодишната.
"Миналата година е искала цена 69,7 лв., тази година - 69,14 лв. След като се иска една и съща цена, прегледът, който направиха експертите на комисията, показва, че няма никакво основание КЕВР да се произнесе с решение за цена, различна от миналогодишната", заяви Иванов.
Тази година цената на тока от АЕЦ "Козлодуй" ще е с пренебрежимо малки отклонения, допълни той.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни