В позицията, с която България отива на срещата на върха на НАТО, е посочено, че страната ни може да предостави 80 млн. евро на Украйна. Това съобщи в кулоарите на парламента служебният премиер Димитър Главчев.

Свързани новини

05.07.2024 12:11

Посочили сме сума от 80 млн. евро за Украйна в позицията, с която България отива на Срещата на върха на НАТО

Видян 1439 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма как правителството да се превърне в безсрочен донор, най-малко защото трябва да бъдат предвидени средства в държавния бюджет, които да бъдат приети от народните представители, коментира служебният премиер Димитър Главчев относно казаното вчера от държавния глава Румен Радев за войната в Украйна и Срещата на върха на НАТО във Вашингтон.


Ако депутатите ги отхвърлят, не само безсрочен, а въобще няма как да е донор, добави Главчев. Премиерът каза, че има думата „пари“ в позицията, с която България отива на Срещата на върха на НАТО, има и индикативен размер на пари, но той може да бъде изпълнен, само след като бъде приет от народните представители в Закона за държавния бюджет. Той уточни, че този финансов ресурс е от 80 млн. евро.


Посочили сме такава сума в позицията, тя е предмет на разговори, България отива с такава позиция на срещата, допълни премиерът.


По-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че страната ни няма да дава пари в брой.

"Затова са тези срещи на върха, ние сме партньори и страните членки имат различни виждания. Винаги сме били категорично за мир", подчерта Борисов.

Той се възмути от поредния опит "много манипулативно" да се уплашат българите, че едва ли не наши войски ще бъдат изпратени в Украйна.

"Винаги съм казвал, че българските войници ще защитават само територията на страната ни и в Украйна няма да ходят войници – това е гарантирано от нас", категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Според него, всичко, което направи България в полза на Украйна, се остойностява, затова добави, че президентът Румен Радев "много правилно е хванал и това е ядрото, същността – общото индустриално сътрудничество. Завод да построим, той ще ни се плати. Да инвестираме там, в Украйна, пак ще ни се плати".




Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 14 юли 21:00ч.

Странният случай с Бенджамин Бътън

Режисьор: Дейвид Финчър
В ролите: Брад Пит Бенджамин Бътън Кейт Бланшет Daisy Тараджи Хенсън Куини

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да искате да направите равносметка на професионалния си живот

Днес може да искате да направите равносметка на