Бившият министър на икономиката Богдан Богданов подчерта, че статуквото отново действа много координирано на всички нива и в пленарна зала се наблюдава политически разпад.

Свързани новини

05.07.2024 13:00

ППДБ: Разиграва се театър - служебният кабинет е знаел предварително, че редовен няма да има

Видян 235 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерският съвет със служебния премиер Димитър Главчев начело е сменил областни управители на ГЕРБ с такива от ДПС часове преди провала на кабинета “Росен Желязков”. Това заявиха представители на “Продължаваме Промяната - Демократична България” на брифинг в кулоарите на Народното събрание и определиха случилото се за изключително скандално.


“Очевидно пред нас се разиграва театър, защото щом Министерският съвет сменя областни управители в деня, в който трябва да се избере редовен кабинет, значи те са имали предварителна информация, че правителство няма да бъде избрано”, заяви Стела Николова от квотата на “Да, България”. Тя попита реторично защо навсякъде в смесените райони областните управители са сменени с хора на ДПС. Николова алармира и за безпрецедентен казус с новия областен управител на Разград Севджан Съдкъев.


“Не може човек, който е в Надзорния съвет на държавна агенция и не е освободен от Народното събрание, да бъде назначаван за областен управител. В момента г-н Съдкъев 4 часа като областен управител и 4 часа в агенцията ли работи?”, попита Николова.

Бившият министър на икономиката Богдан Богданов подчерта, че статуквото отново действа много координирано на всички нива и в пленарна зала се наблюдава политически разпад.


“Основният проблем е, че всички промени в момента, включително на областни управители, са с хора, които са много приближени до Делян Пеевски. Това е ясна индикация, че разговорите за сформиране на правителство най-вероятно са параван, през който искат да гледаме цирк в парламента, докато се готвят за следващите избори”, анализира Богданов.
Според него крайната цел е окончателно завладяване на държавата и институциите.


 “Виждаме го и в ключови министерства, където хора, назначени с конкурси, биват освобождавани, за да се назначат хора без конкурс и ценз. Последният такъв пример е в областната администрация на Пловдив, където за главен секретар е назначен силно компрометиран човек с повдигнато от прокуратурата обвинение за злоупотреба с над 2.5 млн. лв.”, посочи Богданов.


"Депутатът на Промяната не прави разлика между Община Пловдив и областната управа в града и сензационно обяви за съмненията относно нов главен секретар, който бил назначен в общината. Лъжа е - община Пловдив от близо 10 години има за главен секретар г-жа Топчиева и ѝ пожелавам да продължава да си върши работата все така добре", коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.


“Изключително притеснителна е тенденцията в сектор “Сигурност”, който е силно чувствителен и пряко ангажиран с опазване на националната сигурност, да бъдат извършвани немотивирани кадрови промени, които по същество не са работа на служебното правителство, и то след изчерпването на основната му функция, а именно организиране и провеждане на избори”, заключи Катя Панева.




 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Катастрофа със загинал блокира движението в тунел Правешки ханове

Катастрофа със загинал блокира движението в тунел Правешки ханове

Шофьор загина при челна катастрофа между ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 14 юли 21:00ч.

Странният случай с Бенджамин Бътън

Режисьор: Дейвид Финчър
В ролите: Брад Пит Бенджамин Бътън Кейт Бланшет Daisy Тараджи Хенсън Куини

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Това е продуктивно време за работа

Това е продуктивно време за работа; има всички шансове