11.06.2024 21:06

Правите всичко за стабилизиране на региона: Турция към Путин

Видян 717 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Правите всичко възможно за стабилизацията на ситуацията в региона, също като нас", заяви при първата си визита в Москва новият турски външен министър Хакан Фидан. Той предаде лични поздрави от президента си Ердоган на домакина в Кремъл във вторник вечер.


Путин му отвърна, че му е благодарен, че и в предишната си роля - шеф на турските служби, е помагал за мира в региона. По-специално за преговорите с Украйна в първите дни на войната, които завършиха с проект за споразумение, подписано, довело до оттегляне на руската армия от под Киев, а после скъсано под натиск от Борис Джонсън. 


Напомняме, че Путин влезе в политиката от същия пост като госта си - шеф на службите. Най-малко на тази база двамата имат добър диалог.


Те очертаха основните теми за бъдещата среща Путин - Ердоган през юли на международен форум в казахската столица Астана.


Хакан Фидан е единственият от 22 външни министри от БРИКС и кандидатите за организацията, които имат конференция в Нижний Новгород, който е приет лично от президента Путин. Преди това той имаше отделни преговори с руския си колега Лавров.


И при двата разговора основен момент в обсъжданията беше издигнатата като първа инициатива на новия шеф на турската дипломация идея за присъединяване на Турция - една от 20-те водещи икономики в света, към групата на Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка - 4 от 10 най-големи икономики на планетата, плюс Саудитска Арабия, ОАЕ, Иран, Египет и други. 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Имате нужда от повече активност

Имате нужда от повече активност, но е добре да я