10.06.2024 18:00

Да се дадат на Путин $12 трлн. критични минерални активи от Украйна е нелепо: US сенатор

Видян 1279 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вашингтон „не може да си позволи“ Русия да постигне победа в конфликта в Украйна, тъй като това би означавало да загуби пряк достъп до огромни минерални активи, заяви американският сенатор Линдзи Греъм (Р-Южна Каролина).

В интервю за предаването „Face the Nation“ по CBS в неделя Греъм обвини руския президент Владимир Путин, че е „мегаломан“, който се опитва да „възстанови Руската империя със силата на оръжието“, започвайки от Украйна. Освен това той твърди, че ако Москва спечели настоящия конфликт, тя ще завладее богатствата на Украйна и ще ги сподели с Китай. Греъм определи тази перспектива като „нелепа“ и предположи, че би било по-добре тази „златна мина“ да бъде на разположение на САЩ.

"В Украйна се намират критични полезни изкопаеми на стойност от 10 до 12 трилиона долара. Те биха могли да бъдат най-богатата страна в цяла Европа... Ако помогнем на Украйна сега, те могат да се превърнат в най-добрия бизнес партньор, за който някога сме мечтали, тези 10 до 12 трилиона долара критични минерални активи могат да бъдат използвани от Украйна и Запада, а не да бъдат дадени на Путин и Китай", заяви Греъм.


 Много е важно как ще завърши Украйна. Нека им помогнем да спечелят войната, която не можем да си позволим да загубим... Те седят върху златна мина. Да се дадат на Путин 10 или 12 трилиона долара за критични минерали, които той ще сподели с Китай, е нелепо.

Греъм, дългогодишен привърженик на Русия и един от най-твърдите поддръжници на Украйна в Сената на САЩ, също така призова Запада да ускори конфискуването на замразените руски държавни активи на стойност 300 млрд. долара. Той повтори исканията си Русия да бъде обявена за „държавен спонсор на тероризма“ съгласно американското законодателство - предложение, заради което по-рано тази година сенаторът попадна в списъка на Москва с екстремисти и терористи.


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Ще мислите под влияние на емоциите

Ще мислите под влияние на емоциите, което е чисто и