27.06.2024 14:25

Правителството на САЩ лобира за премахване на възрастовите ограничения за транссексуални операции: NYT

Видян 247 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Здравните власти на САЩ са оказвали натиск върху Световната професионална асоциация за трансджендър здраве (WPATH) да премахне възрастовите ограничения за операции на тийнейджъри от своите насоки, публикувани през 2022 г., съобщи New York Times, позовавайки се на новооткрити съдебни документи.

Според изданието администрацията на президента Джо Байдън и по-конкретно помощник-министърът на здравеопазването Рейчъл Ливайн, която е трансджендър, се е опасявала, че възрастовите ограничения могат да подхранят нарастващата политическа опозиция срещу спорните лечения.  

В първия проект на насоките, публикуван през 2021 г., WPATH първоначално планираше да определи минималната възраст за хормонално лечение на 14 години, 15 години за мастектомия, 16 години за уголемяване на гърдите и лицева хирургия и 17 години за генитална хирургия или хистеректомия. В окончателния вариант на документа, който беше публикуван година по-късно, обаче групата не споменава никакви възрастови граници.  


Електронни писма, получени от NYT, показват, че служителите на Левин са се свързали с групата и са изразили несъгласие с насоките, като са призовали WPATH да се откаже от възрастовите ограничения.  

"[Левин] и администрацията на Байдън се притесняват, че наличието на възрасти в документа ще влоши нещата. Тя ни помоли да ги премахнем", се казва в едно от писмата на служител на WPATH.  

Съобщава се, че някои членове на организацията са били обезпокоени от намесата на правителството и са настоявали насоките на комисията да се основават на науката и експертния консенсус, а не на политиката.


Трябва някой да ми обясни как изваждането на възрастта ще помогне в борбата срещу консервативната антитранс програма", пита един от членовете на WPATH.  

Операциите за смяна на пола и други "лечения, свързани с пола" на непълнолетни, стават все по-спорен въпрос, особено в САЩ, където позициите по темата обикновено се разделят по партийна линия.  

Демократите и администрацията на Байдън настояват за разширяване на достъпа на непълнолетните до така наречените от тях "здравни грижи за потвърждаване на пола", докато консерваторите и републиканските щатски лидери се стремят да ограничат тази практика.  


 


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец