Свързани новини

26.09.2018 09:39

Премиерът: Не ни е целта да се снимаме с някого

Видян 1768 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Твърде съм малък да коментирам изявленията на Тръмп. Моето мнение е, че тази истерия, която се вдигна в България от БСП е безумна. Не ни е целта да се снимаме с някого. Имам снимка от камината на Белия дом. Надявам се това да престане, това е непродуктивно", каза Борисов за снимката, на която се вижда в гръб как се ръкува с Тръмп, съобщава "24 часа".


 


Гутериш говори за надпревара в ядреното разоръжаване, мигрантски войни, влошени многополюсни отношения между държавите. От изказванията на Тръмп, Ердоган и всички останали виждате, че всички са за не намеса във вътрешните работи, всички са за толерантност, но ако може другите да ги спазват. Това каза Бойко Борисов пред журналисти в Ню Йорк.


"Видяхме се с Ердоган, защото той отива в Берлин. Темите с него са няколко - границата се пази по най-добрия начин и еталон. Стокообменът обсъдихме също", добави той.


"Вчерашната среща с президента на Египет е изключително важна, особено по темата за тероризма. Още вторник са първите срещи между България и Египет", каза още Борисов.


"Твърде съм малък да коментирам изявленията на Тръмп. Моето мнение е, че тази истерия, която се вдигна в България от БСП е безумна. Не ни е целта да се снимаме с някого. Имам снимка от камината на Белия дом. Надявам се това да престане, това е непродуктивно", каза Борисов за снимката, на която се вижда, че се ръкува с Тръмп.


"Няма да даваме повече пари за тези, които не ни уважават, не допускаме да ни се месят във вътрешните работи" - това на първо четене се сещам като акценти в речта на Тръмп, каза Борисов.


"Много мътни води започват да текат по мостовете. Тези, които ще купуват руски газ в Европа, ще имат проблем. Идва въпрос най-вече за цената - кой ще е най-евтиният газ. По темата за военностратегическо партньорство НАТО, връзки със САЩ, подготовка - няма разговор. Ние предлагаме европейски газов хъб "Балкан". Само това може да ни спаси - европейският газов хъб, конкуренцията да определи цената и така потребителите да могат да платят най-ниската цена. Глобалната война е за петрола и газа в момента - това, с което се надцакват големите, както и надпреварата с ядреното въоръжение", каза още той.


"Виждате полюсите, свързани с ОПЕК - как се обърна Тръмп относно цената за американците на газта. Президентът Тръмп за себе си и за САЩ е прав. Той каза: "Губихме милиони работни места, вие не ни уважавате - окей тогава намаляваме мизата", сиреч той си е прав за себе си. 70% от парите на НАТО са от Съединените щати", добави премиерът.


"Благодарих на Столтенберг че смениха методиката. Установихме, че сме давали повече пари за военни. Всичко, което е свързано с отбраната, се признават от общата сметка. Най-сетне да спрем това с транспортни самолети, искаме да купим бойни самолети, за да може правилно да защитим въздушното си пространство. Аз съм оптимист и се надявам до края на годината по всички тези теми да се уредят", каза Борисов.


"Социалистическото управление е най-лошото, каза Тръмп и съм съгласен с него", добави той.


"Кой не иска да се намали цената на хляба, на тока, на данъците, а ние имаме 10% плосък данък", заяви Борисов. "Нинова ако не ми произнесе името по 4-5 пъти на ден, няма да им мине денят", коментира още той.


"Все още няма решение за главен секретар на МВР, като се върнa, ще обсъдя вариантите с президента Радев, ако има желание", каза той.


"С президента Обама абсолютно случайно ни съвпаднаха вратовръзките", пошегува се накрая премиерът.


"Подготвяме с Валери Симеонов на 5 октомври, уточнихме детайли с президента Порошенко, знаете 160 години на българската гимназия "Георги Сава Раковски" в Одеска област. Ще отидем заедно в Киев, Гимназията я ремонтират подготвят, ще бъде добре за българските хора там", каза още Борисов.


 


Източник: "24 часа"


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей