Проблеми с машините в някои секции

Свързани новини

09.06.2024 08:06

Проблеми с машините в някои секции

Видян 571 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С множество сигнали за проблеми с машините за гласуване започна изборният ден в Стара Загора. Всички секции са отворили врати навреме. Няма постъпили жалби за нарушения, съобщават от БНР.

С проблем с една от машините в 145 секция започна изборният ден в Сливен. Във всички останали секции изборният ден е започна безпроблемно, съобщи говорителят на РИК Сливен Галя Хачатурян:

"Към настоящия момент техникът установява какъв е техническият проблем. Вероятно става въпрос за проблем с отпечатването на разписките".

В секция в Мездра е възникнал проблем с хеш кода на машината, който е отстранен.

Изборният ден в столичния квартал "Захарна фабрика" стартира с леко забавяне, защото машините в някои от секциите не са започнали работа навреме. Имало е и разместване в изборните секции и някои от тях са били преместени от първия на втория етаж на училище, в което се гласува.

Изборният ден в област Враца започна нормално. Попълнени са съставите на секционните комисии въпреки масовите смени на членове, които продължиха и тази сутрин.Изборният ден на територията на област Кюстендил е започнал нормално, каза Венцеслав Механджийски, председател на Районната избирателна комисия в Кюстендил. Всички секции са отворени навреме, състаите им са пълни, казаха от РИК. Само една машина към 7.00 часа не е сработила, тя е в Кюстендил и там гласуването става с  хартиени бюлетини.
Продължават смените на членове на секционни избирателни комисии и в Община Благоевград и в областта, съобщават от РИК.
До момента само в една секция на територията на Русенска община има проблем с устройството за електронно гласуване. Това съобщиха от областната администрация.

В Габровския избирателен район са регистрирани случаи с липса на разписки при упражняване на вота с машина в началото на изборния ден.


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 09.06.2024 10:01

    Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Отделете време за дома си, за да го направите по-привлекателен

Отделете време за дома си, за да го направите