Защо година по-късно обещанието е за в бъдеще време, не става ясно. „Желанието и политиката на ЗК "Лев Инс" АД е за обезщетяване на пострадалите в максимално кратък срок “, обясниха за TravelNews от „Лев Инс“, въпреки че туроператорът обяви фалит преди повече от 6 месеца – през юли м.г.

Свързани новини

28.02.2023 14:57

Проблемните Евроинс и ЛевИнс от година не са платили на клиентите на фалирал туроператор

Видян 5137 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Две застрахователни дружества, за чиито проблеми се пише в медиите през последните седмици – Евроинс и ЛевИнс, не са платили съвсем неголеми суми по фалита на туроператора Дрийм холидейс, разкрива TravelNews.bg.


Интересно защо отговорното Министерство на туризма не е направило нищо по въпроса? Евроинс, в чийто холдинг е това, което знаем като ЧЕЗ, сиреч тока на народа, за пореден път доказва платежоспособност пред румънския застрахователен надзор, а според информирани се нуждае спешно от 400 млн.евро. ЛевИнс даже влезе в политическите дискусии с неуспелия опит да бъде подпомогнато с поправки в закона в последните дни на отишлия си този месец 48-и парламент, тъй като има сериозни изоставания по изплащане на международни ангажименти, които вече заплашват отрязване на България от важна система.


В регистъра на туроператорите към Министерството на туризма е отбелязано, че ЗД Евроинс АД пише, че ще изплати полагащото се застрахователно обезщетение на клиентите на туроператора, имащи неосъществени туристически пътувания по сключени и заплатени договори за туристическо пътуване, само за периода от 09.02.2022г до 28.04.2022г. Защо година по-късно обещанието е за в бъдеще време, не става ясно. „Желанието и политиката на ЗК "Лев Инс" АД е за обезщетяване на пострадалите в максимално кратък срок “, обясниха за TravelNews от „Лев Инс“, въпреки че туроператорът обяви фалит преди повече от 6 месеца – през юли м.г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 01.03.2023 16:07

    Те Лев инс не изплащат щети и по Гр. отговорност! Бавят много и отказват и по другите застраховки. Прелицензиране на дружествата - това е разковничато!!! Иначе такива като Трактора ще крадат до безкрай...

  • 002 Anonimen 01.03.2023 10:20

    На българските банки, застрахователи и мобилни оператори - доверие НУЛА !

  • 001 Емил Ганчев 28.02.2023 17:02

    Аз пък съм бил винаги доволен от Еврооинс. Всички засраховки са ми там и не съм имал никога проблем! Стига клепахте излишно!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.