Свързани новини

08.12.2010 17:52

Прокуратурата души кмета на Несебър за 2,5 млн.

Видян 1845 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пет нарушения на регламента на обществени поръчки на обща стойност 2,5 млн. лева нищи прокуратурата. И по петте отговаря кметът на Несебър Николай Димитров, разкрива в следващия си брой вестник Супер 19’.


Колегите са провели разследване, което показва удивителни разхищения на парите на данъкоплатците. Най-скандална е поръчката за надстройка на детска градина Яна Лъскова, за която от бюджета са извадени над 2 милиона лева. Парите били заложени в капиталовата програма на общината. Изпълнител на поръчката е фирма Мидия АД, която според запознати е близка до приятелския кръг на Димитров, носещ партизанското име Малките кметчета.


Помещението е с площ 1000 кв. м., което означава, че само за грубия строеж за отишли по 1000 евро на квадрат, при стандартна цена от 200 евро. Освен това постройката е незавършена. В сградата няма асансьор, който е предвиден по проект, както и ред други начертани в предварителния план подробности. Това прави още по-странна разсипията на пари.


Другият сигнал към прокуратурата е за асфалтиране на път между Приселци и Обзор. Кметът еднолично е възложил поръчката на фирма Обзор ЕООД с договор от 13 август 2009 година, а ремонтът е оценен на точно 198 541,25 лв. с ДДС. В община Несебър пристига и е платено по протокол за извършена дейност. Проверка обаче показва, че пътят не е пипнат. Положението остава такова и до момента – година и половина по-късно.


Третият сигнал е за изменение на устройствен план на общински имот в центъра на Несебър. Става въпрос за лъскава офис сграда в сърцето на курортния град. Там на своя глава Димитров е издал разрешение за строителство, което захапва общинска земя. Друг сигнал е за обявена открита процедура за избор на изпълнител за доставка на леки автомобили и автобуси на община Несебър. Купува се мерцедес S класа, при това дълга база, за 183 848 лв, каквито служебни коли в България имат само министрите. Тук странното е, че доставчик не е официалният вносител на марката.


Цялото разследване с всички подробности – утре в Супер 19’ по сергиите в цябата страна!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби