Свързани новини

04.06.2012 11:19

Прокурор погна жената на Андрей Иванов за ужилване с 400 бона

Видян 2518 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичният лидер на ГЕРБ Андрей Иванов е загубил 2 млн. евро след обир в частен трезор през 2011 г. Това става ясно от жалбата на бизнесмен до Икономическа полиция към СДВР, ужилен с близо 400 хил. лева от съпругата на гербера – Майя Николчева-Иванова. Наш източник в МВР ни предостави обясненията на предприемача пред разследващите, от които става ясно, че жената на Андрей Иванов го е завлякла с огромната сума пари, а в последствие, когато той си ги потърсил, започнали заплахите за бизнеса и семейството му. Ощетеният бизнесмен дал парите на Майя Николчева-Иванова още през 2003 г. на два транша срещу разписки, за купи до 49% от фирмата на й „Аспо” ЕООД. 9 години по-късно обаче мъжът не е получил нито дял от дружеството, нито парите си, които със законната лихва са набъбнали до близо 800 хил. лева. Прецаканият бизнесмен заявява дословно следното пред Икономическа полиция: „За да събера вземанията си, се обадих през лятото на 2011 г. на Андрей Иванов за среща и той не отказа. Видяхме се на остров Корфу на 5 август 2011 г. Бяхме аз, жена ми, детето, Андрей Иванов, жена му, внукът им и техни близки семейни приятели. На вечерята попитах Андрей Иванов кога ще ми върне парите. Той започна да ми разказва, че е страшно притеснен, нямал как да ми върне парите, защото загубил 2 000 000 евро, разказа ми как станало това с трезора, каза, че искрено съжалявал, че е могъл, но не ми се е издължил, че трябвало да изчакам и в края на месеца да се видим отново. После ми каза „да внимавам в картинката, защото те управляват” , четем още в жалбата на измамения бизнесмен.


Според униформените Андрей Иванов е загубил парите в началото на май 2011 г. при обира на един от най-големите трезори в центъра на София, намиращ се на бул. „Евлоги Георгиев”, като апашите опразниха напълно необезпокоявани над 300 от 900-те касетки там за 3 часа. Според неофициални данни, сред над 400-те клиенти на обрания трезор имало десетки заможни бизнесмени и подземни босове, които държали там между 100 000 и 500 000 лева. В една от опразнените касетки били и парите на Андрей Иванов, които той поставил в трезора, след като ги извадил от банков сейф на БНБ. Операцията по преместването на колосалната сума съвпадала с проверка на НАП, стартирала след публикации в пресата през миналата година за имотното състояние на тогавашния шеф на СОС. Броени дни след като оставил парите в сградата на бул. „Евлоги Георгиев” станал и обирът. Засега не е ясно защо Иванов е държал толкова много пари в частен трезор, а не в поименен сейф в банка. Според запознати единственото разумно обяснение на подобна постъпка е, ако Андрей Иванов не е имало как да докаже произходът на парите.


Майя Николчева-Иванова,съпругата на лидера на ГЕРБ-София, е спечелила стотици хиляди левове от европейските фондове. Това показа справка на „Атака” в регистрите. Оттам научаваме, че по открита процедура за конкурентен подбор на проекти с определен срок за кандидатстване: BG161PO003-2.1.06 „Технологична модернизация в малки и средни предприятия” фирмата й „Аспо” е спечелила 379 800 лева. Интересно е още, че автосервизът на същото дружество, разположен в столичния кв. „Слатина” близо до новата зала „Армеец”, е построен върху бивш общински терен, който тя е закупила още през 2003 г.


Софийска градска прокуратура потвърди пред в. „Атака”, че се води разследване срещу съпругата на Андрей Иванов – Майя, която ужилила столичен бизнесмен с 400 хил. лева. Пресаташето Юлиана Иванова обясни: „Да, има такъв сигнал, който прокуратурата възложи на Икономическа полиция към СДВР”. На въпрос дали можем да очакваме досъдебно производство срещу Майя Николчева-Иванова пресаташето заяви: „Когато приключи проверката, ще преценим дали има достатъчно основания за досъдебно производство. По принцип срокът за разследването е 2 месеца, но при определени обстоятелства може да бъде удължено”, каза още Юлиана Иванова. Засега СГП не могат да се ангажират с краен срок. В. „Атака” ще продължи да следи скандала около Майя Николчева-Иванова, както и дали разследването на СДВР ще даде някакъв резултат.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак

Ще държите и ще търсите личното уединение

Ще държите и ще търсите личното уединение. Днес ще сте