Свързани новини

06.01.2014 10:05

Пускат 10 нови метровлака до два месеца

Видян 1281 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До края на февруари – най-късно март ще бъдат въведени в експлоатация новите 10 метровлака. Това каза в интервю за Агенция Фокус инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на Метрополитен ЕАД.


"Влаковете са за разширението Младост 1 – Бизнес парка и Младост - Летище София. Независимо че ще ги пускаме догодина, те вече са доставени, те ще влязат в експлоатация сега, но по този начин вече обезпечаваме изцяло подвижния състав за първа и втора линия, а третата линия ще е със собствен подвижен състав”, посочи инж. Братоев.


Той обясни, че процедурата по въвеждането на десетте метровлака в експлоатация включва разконсервиране, специални изпитания и тестове, които за пет от влаковете вече са направени.


"По график през януари трябва да приключат и другите пет, така че те ще бъдат в експлоатация от февруари нататък”, добави той.


През тази година продължава строителството на участъци, които започнаха през миналата година. Това е трасето от бул. Цариградско шосе, през кв. Дружба до летището, където в момента е изпълнено строителство около 38 %.


В края на годината строителството трябва да достигне около 95 % и в началото на следващата година да почнем постепенно единичните изпитания и комплексните изпитания, за да може през април 2015 г. участъкът да бъде готов за експлоатация, както е по договорите и графиците за строителство.



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да прекалите в опитите си да постигнете нещо

Днес може да прекалите в опитите си да постигнете нещо