Свързани новини

13.06.2017 14:48

Путин: САЩ хранеха Ал-Кайда, Иран: US войната с ИД е лъжа

Видян 2262 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Американските ни приятели носят вината за въздигането на Ал Кайда, която създадоха да се бие срещу нас в Афганистан през 80-те, както хранеха и чеченските терористи в Русия през 90-те години и началото на века и даже ги наричаха „опозиция”, твърди Владимир Путин във филма, посветен на него, направен от 3-кратния носител на Оскар Оливър Стоун. Премиерно продукцията върви в момента по американската телевизия Showtime. Идната седмица ще я дават всяка делнична вечер след Время по Първи канал на руската. Напомняме, че Москва ударно чисти сирийския клон на Ал Кайда – Фронта Нусра, който държеше Алепо/Халеп, а много от чеченските терористи в момента се бият за него и за ИД. „Американците трябваше да предвидят, че подкрепата за ислямисти ще се обърне срещу тях, защото трудно е да имат контрол над екстремисти за дълго, смята Путин - при това те финансираха терористите в Близкия Изток и в Чечня открито, публично”.


„Мисля, че сегашната политика на САЩ към Русия, която да бъде разрушена икономически, та да падне правителството, е погрешна, защото не е далновидна. Имат погрешното усещане, че могат да правят всичко и то без последствия. Арогантността често води до измамни очаквания и неефективни действия. Грешките идват една след друга. И щраква капанът, в който сами са се поставили”.


Същевременно иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей обвини директно Вашингтон, че борбата му с тероризма в Близкия Изток е „лъжа”. Според него на практика действията на САЩ водят до обратното – въздигане на Ислямска държава. „Вие и Вашите агенти сте източникът на нестабилност. Кой създаде Ислямска държава? Америка!”, категоричен е Хаменей дни след атентатите в Техеран. Той продължи: „САЩ подкрепят тероризма и няма как да нормализираме връзките с тази държава”.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион

Въздържайте се от сложни решения с продължително влияние

Въздържайте се от сложни решения с продължително