12.09.2024 14:37

Радев изтъкна предимствата на бизнес средата у нас пред китайския бизнес

Видян 251 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Румен Радев изтъкна предимствата на бизнес средата в България и висококвалифицираните специалисти пред китайския бизнес. Държавният глава участва в българо-китайски бизнес форум, посветен на 75-та годишнина от създаването на Китайската народна република, предаде БНР.

Ниските данъци и висококвалифицираните кадри създават много добри условия за инвестиции в България, подчерта президентът Румен Радев и обърна внимание на различни икономически сектори за възможно задълбочаване на сътрудничеството с Китай – биоразнообразието, комуникационните и космическите технологии, роботиката и автомобилната индустрия.

"Няма вече кола, произведена в Европа, която да няма компоненти, произведени в България и то не само запасни части. Тук говорим за високо ниво на софтуер, за автономни автомобили, за други важни прогресивни решения", заяви Радев, без да засегне в изложението си нелоялната конкуренция на китайските производители на електромобили срещу големите европейски компании от сектора.

 Държавният глава обаче припомни, че преди години се е срещнал с президента Си Цзинпин при посещение в Китай, където е подписана декларация за сътрудничество, на базата на която очаква: "На първо място да имаме клон на китайска банка тук, в България, за да може да има активизация на бизнес-отношенията и гаранция за тяхната стабилност. На второ място, да имаме най-сетне директна авиолиния между Пекин и София".



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 15 септември 21:00ч.

Най-добрата оферта 2013 г. ‧ Трилър/Романтика ‧ 2 ч 11 мин

Режисьор: Джузепе Торнаторе
В ролите: Джефри Ръш Върджил Олдман Силвия Хукс Клеър Доналд Съдърланд Billy Whistler

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева

Доста неща са ви се струпали за вършене

Доста неща са ви се струпали за вършене. Направете си