05.08.2024 11:55

Радев кани Рая Назарян още днес на разговори, като възможен кандидат за служебен министър- председател

Видян 1023 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Апелирам за съдържателен политически дебат и честна игра преди изборите, заяви Румен Радев.


"Ако има позитивизъм в това, което се случи е, че разговаряхме с всички политически партии, без една", заяви при президента Тошко Йорданов, който върна третия мандат неизпълнен.


Радев кани шефката на НС Рая Назарян още днес на разговори, като една от възможностите за кандидат за служебен министър-председател. Президентът подчерта, че той е разговарял досега с другите възможни кандидатури, освен нея.


Миналата седмица Назарян заяви, че не желае да бъде премиер.


„Още днес ще поканя Рая Назарян на разговор. Тя е единственият кандидат-премиер, с когото не съм обсъждал възможностите. С всички други възможни кандидати за премиер вече съм разговарял, но пак ще ги чуя, за да разбера дали има промяна в тяхната позиция. Помните, че преди те категорично отказаха да заемат премиерския пост”, подчерта президентът.


"Първо искам да ви благодаря за усилията да оползотворите успешно третия последен мандат в една много сложна политическа обстановка. Спиралата от избори без резултат продължава да се завихря и това вече не само предизвиква раздразнение, но и отключва редица деструктивни процеси - блокаж на редица институции, отчуждение на гражданите от демократичния механизъм на изборите и дори съмнения в парламентаризма като ефективна форма на управление на държавата", започна Радев, след което добави, че "основите на една стабилна коалиция се градят преди изборите" и си пожела честна игра по време на кампанията и съдържателен дебат.


От своя страна, председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов подчерта:


"Благодарим за доверието, че връчихте третия мандат на нас…Ако има някакъв позитивизъм в това, което се случи, е това, че разговаряхме с представители на всички политически партии без една. Нито първият мандат разговаря с всички политически партии, нито вторият. В някаква степен се постави основа на чуваемост…Установихме, че нямаме що се отнася до целите пред страната особени различия и бихме могли да вървим заедно по този път. Може би това е една добра основа следващия път да не изпаднем в същата ситуация. Така че връщаме мандата неизпълнен".


Срещата завърши с молба от Радев към ИТН да кажат дали представители на президентството са били на  партийни сбирки.


Аз се изненадвам, че някой е казвал нещо подобно, никога на среща с нас не е присъствал представител на Президентството, подчерта Йорданов.


Преди ден лидерът на формацията Слави Трифонов обяви с пост във Facеbook, че връщат мандата, а "българският избирател е мъдър и ще постъпи правилно на предстоящите избори".




 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 11 август 21:00ч.

Дивергенти 2: Бунтовници

Режисьор: Роберт Швентке
В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Тобаяс Итън Октавия Спенсър Джоана Рейес Джай Кортни

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Препоръчително е да бъдете по възможност по-близко до семейството си

Препоръчително е да бъдете по възможност по-близко до