04.08.2024 17:08

Връщаме третия мандат: Слави

Видян 3278 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ние, от "Има такъв народ", утре, 5-ти август, понеделник, ще върнем третия мандат на Президента. Сигурен съм, че българският избирател е мъдър и ще постъпи правилно на предстоящите избори". Това написа във фейсбук профила си Слави Трифонов.


   "От проведените разговори стана ясно, че между нас и пет политически субекта – независимите депутати около Николай Марков, независимите депутати от ДПС около Джевдет Чакъров, БСП, ППДБ и ГЕРБ има пълно съвпадение на приоритетите, задачите, целите и начините на тяхното изпълнение. Въпреки това, въпреки липсата на разминавания, въпреки постоянното говорене на всички тях за отговорност, държавност и осъзнаване на простичкия факт, че е по-добре да има редовен кабинет, а не страната да отиде на поредните предсрочни избори, въпреки това - две от тези политически структури отказаха да ни подкрепят.

При положение, че нямаме различия, тази постъпка изглежда напълно глупаво и безотговорно. И то е така – глупаво и безотговорно. Тези политически субекти са ПП-ДБ и ГЕРБ. ПП-ДБ се скриха зад ръководните си органи и отказаха да дадат ясен отговор. Защо? Вероятно заради политическото късогледство на единия партньор в тяхната коалиция, който продължава да се изживява като самодостатъчен. А ГЕРБ, въпреки разума и практицизма на експертите в тази партия, не успя да избяга от зависимостите на Бойко Борисов".


В 12 часа в понеделник "Има такъв народ" ще върне третия мандат на президента неизпълнен.


Това означава, че и 50-ото Народно събрание отива в историята и трябва да се готвим да изберем състава на 51-вото. Това ще е седми предсрочен вот за малко над три години.


Предстои президентът след консултации с парламентарните групи и по предложение на кандидата за служебен министър-председател да назначи служебно правителство и да насрочи нови избори в двумесечен срок. За служебен министър-председател той може да избира измежду председателя на Народното събрание, управителя или подуправител на Българската народна банка, председателя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместник.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Чичо Скруч 05.08.2024 09:17

    Вие сте такива демагози. Имахте възможност да участвате в управлението с първия мандат на ГЕРБ, но изпълнихте нечие нареждане. А сега плачете, че други са виновни за това. Повече няма да гласувам за вас!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 11 август 21:00ч.

Дивергенти 2: Бунтовници

Режисьор: Роберт Швентке
В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Тобаяс Итън Октавия Спенсър Джоана Рейес Джай Кортни

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

везни

Мнозина от вас днес ще могат да се отърват от редица проблеми

Мнозина от вас днес ще могат да се отърват от редица