Димитър Георгиев за заместник-командир на Военновъздушните сили

Свързани новини

12.02.2024 16:39

Радев назначи Димитър Георгиев за зам.-командир на Военновъздушните сили

Видян 1141 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Румен Радев назначи Димитър Георгиев за заместник-командир на Военновъздушните сили и го удостои с висше офицерско звание бригаден генерал.

Назначаването на бригаден генерал Димитър Георгиев за заместник-командир на Военновъздушните сили е в момент на влошена глобална среда за сигурност и растящи рискове за България, заради войната на Русия срещу Украйна, подчерта президентът Румен Радев.


Той добави, че това поставя още по-високи изисквания към отбранителните способности на армията ни, към процесите на модернизация и към постигането на високо ниво на съвместимост с нашите съюзници. За справянето с недостига на ресурси, многократно отлаганите програми за модернизация и за повишаване на мотивация на военните, са необходими командири с ръководни качества и отговорност, подчерта Радев:

"Убеден съм, че натрупаният от вас опит на различни позиции, на тактическо и оперативно ниво ще допринесат и за нещо много важно - подготовката на инфраструктурата и на личния състав за приемането на новия изтребител на ВВС и довеждане на ескадрилата в състояние на оперативна готовност".

Без силен въздушен потенциал усилията на другите видове въоръжени сили и на институциите са обречени на неуспех, посочи заместник-командирът на ВВС бригаден генерал Димитър Георгиев:

"Тук сред вас са хората, с които през всичките тези години ние сме се борили да спасяваме, да оцеляваме и да развиваме българските ВВС в условия на хронична ресурсна осигуреност, неразбиране и разногласия с военното и политическо ръководство на министерството на отбраната. Поетът е написал, че пътят е страшен, но славен. За мен пътят на ВВС е нито страшен, нито славен. Пътят ни иска труд, постоянство и разум, за да изградиме едни по-силни и по-боеспособни военно-въздушни сили, адекватни на предизвикателствата за националната сигурност".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес можете да продадете дори хладилник на ескимос

Днес можете да продадете дори хладилник на ескимос,