Военната операция на Русия в Украйна продължава

Свързани новини

26.02.2022 18:02

Ръководството на Украйна отхвърли преговорите: Кремъл

Видян 2740 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Военната операция на Русия в Украйна продължава, след като ръководството на страната отказа да преговаря, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в събота, предаде RT,




Президентът Владимир Путин нареди на руските войски да спрат настъплението си в петък, очаквайки отговор от Киев, съобщиха от Москва. Той добави, че офанзивата е продължила и в събота.




Алексей Арестович, съветник в кабинета на Зеленски, потвърди пред украински медии, че Киев е отказал преговорите с Русия, като се е позовал на "условията", предложени от Москва чрез посредници. "Това беше опит да ни принудят да капитулираме", каза той, без да уточнява.


 


Малко по-късно обаче друг служител в офиса на Зеленски, Михаил Подоляк, заяви пред руската телевизия РБК, че Киев не е отхвърлил преговорите.




"Несъмнено Украйна не е отказала да преговаря", каза той, като подчерта, че преговори все още не са проведени. "Украйна и президентът Зеленски категорично отхвърлят всякакви неприемливи или ултимативни условия на руската страна. "




Украинският президент Володимир Зеленски заяви в петък, че е готов да седне на преговори с Русия, за да сложи край на враждебните действия между страните. Същия ден Песков заяви пред репортери, че Москва е готова да проведе преговори в Минск, Беларус. По-късно той твърди, че украинската страна първо е предложила да премести срещата във Варшава, Полша, а след това е спряла да отговаря.


 


Русия започна военната си операция в Украйна рано сутринта в четвъртък. При обявяването на този ход Путин изложи дълъг списък с оплаквания от състоянието на руско-украинските отношения, които се влошиха след преврата в Киев през 2014 г. Руският лидер заяви, че Москва има за цел да защити Донецката и Луганската народна република, както и да извърши "демилитаризация и денацификация" на Украйна.




Преди това Путин заяви, че Украйна никога не трябва да се присъединява към НАТО, чиято военна инфраструктура Москва разглежда като заплаха.




Съобщава се за обстрел и престрелки в Киев и на други места в Украйна в събота сутринта. И двете страни се обвиняват взаимно в убийства на цивилни.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец