Рамафоса призовава партньорите от БРИКС да инвестират в индустриализацията на Африка

Свързани новини

22.10.2024 14:17

Рамафоса призовава партньорите от БРИКС да инвестират в индустриализацията на Африка

Видян 248 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Южноафриканският президент Сирил Рамафоса призова държавите от БРИКС да подкрепят усилията на Африка за индустриализация, особено чрез развитие на инфраструктурата.

В неделя, в речта си преди срещата на върха на БРИКС в Казан, Русия, Рамафоса подчерта необходимостта от съвместни инвестиции за разгръщане на пълния потенциал на Африканската континентална зона за свободна търговия (ACFTA), която той определи като движеща сила за търговията, инвестициите и индустриалния растеж на целия континент.

„Успехът на ACFTA изисква значителни инвестиции в инфраструктурата“, заяви Рамафоса, който пристигна в Казан по-рано днес.

ACFTA, обширна зона за свободна търговия, обхващаща по-голямата част от Африка, беше създадена през 2018 г. чрез Африканското континентално споразумение за свободна търговия. С 43 държави членки и 11 допълнителни страни, подписали споразумението, тя е най-голямата зона за свободна търговия по брой членове след Световната търговска организация и най-голямата по население и географски размер, обхващаща 1,3 млрд. души на целия континент.

Южноафриканският президент прикани страните от БРИКС да си партнират с африканските държави в развитието на ключова инфраструктура като пътища, пристанища, железопътни линии, енергийни системи и телекомуникационни мрежи, за да може континентът да се индустриализира и да разшири своя глобален търговски отпечатък.


Африка има огромен потенциал за растеж, но той може да бъде реализиран само чрез стратегически инвестиции - каза Рамафоса.

В допълнение към инфраструктурата той подчерта необходимостта от целенасочена подкрепа за малките предприятия и предприятията, собственост на жени. „Африка е дом на население, което е младо, цифрово свързано и все по-урбанизирано. Инвестициите в развитието на уменията нарастват“, заяви той.

Рамафоса приветства и Бизнес форума на БРИКС за усилията му за разширяване и диверсифициране на търговията и инвестициите, като отбеляза потенциала на групата да доведе до значителни промени в световната икономика. Той изтъкна значението на неотдавнашното разширяване на БРИКС, което сега включва държави, представляващи 43 % от световното население и значителен дял от световния БВП и търговия.


Пламен Валентинов


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бтв Синема 27 октомври 21:00ч.

Пропукване 2007 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 53 мин

Режисьор: Грегъри Хоблит
В ролите: Антъни Хопкинс Тед Крауфорд Райън Гослинг Уили Бийчъм Розамунд Пайк Ники Гарднър

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби