18.09.2024 11:46

Ресорът на Захариева е изключително актуален и перспективен: Главчев

Видян 151 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служебното правителство проведе редовното си седмично заседание. Както знаете изпратихме писмо до ЦИК, с което направихме свое предложение. В понеделник засвидетелствахме уважението си към ЦИК и желание за подобряване на изборния процес, заяви служебният премиер Димитър Главчев.

    "Трябва да изпълним добре нашата роля, както на предишните избори, та даже и по-добре", допълни Главчев, предаде БНТ.

В министерството на електронното управление в петък ще бъдат ще се изтеглят номерата на машините, които ще се удостоверяват.

Димитър Главчев коментира водното бедствие в Европа и заяви, че е проведен дебат за превантивни действия.

    "Решихме да изпратим писма на областните управители и те да проверят каква е готовността за посрещане на такива бедствия в страната ни".

За щастие циклонът "Борис" подмина България, допълни той, "но не можем да разчитаме на милостта на природата".

По отношение на ресора, който Екатерина Захариева получи, Главчев каза, че той е актуален и перспективен. Заяви, че вярва, че тя отново ще покаже възможностите си по време на изслушването пред ЕК и й пожела успех.

Дневният ред предвижда кабинетът да обсъди и приеме проект на решение за изменение на Програмата за компенсиране на разходите на небитови крайни клиенти за електрическа енергия за периода от 1 юли до 31 декември 2024 г., приета с Решение № 546 на Министерския съвет от 2024 г. Вносител на предложението е министърът на енергетиката.

Очаква се правителството да обсъди още допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г., както и по бюджетите на няколко министерства - Министерството на външните работи, Министерството на вътрешните работи, Министерството на образованието и науката, Министерството на културата. Допълнителни трансфери по бюджетите на общините също се очаква да бъдат одобрени.

Одобряване на проект на Закон за изменение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. също е част от дневния ред на правителственото заседание.

Премиерът и министрите предстои да обсъдят още проекторешение за предоставяне на дерогация по Регламент на Съвета относно ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Арестуваха Усик в Полша

Арестуваха Усик в Полша

 Олександър Усик проговори, след като ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 22 септември 23:15ч.

Donnybrook / Донибрук (2018)

Режисьор: Тим Сътън
В ролите: Майкъл Ейджи, Адам Бартли, Джейми Бел

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Ще ви се иска да си останете у дома

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ще ви се иска да си останете у дома и да свършите