18.05.2015 13:10

Роско: Има финансиране по еврофондове за музей на бг 20-и век

Видян 1190 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Плевнелиев смята, че не е толкова скъпо да се направи Музей на българския 20-и век. Според него има "идея, сграда и финансиране по еврофондовете". Според него музеят трябвало да бъде в сградата до Музея на София в Централната баня, а филиал следвало да има в Белене, за да не си "затваряме очите за истината за комунизма". 


Това сподели той, отвръщайки на журналистически въпрос дали би участвал в годишнината от поклонението в Белене за жертвите на комунизма на 30 май. Плевнелиев бе категоричен, че ако има възможност и е в страната със сигурност би участвал, съобщи БГНЕС. 


"Аз съм част от отбора на тези българи, които се борят. Не случайно говоря да имаме сериозен музей за българския 20-и век в София и филиал в Белене, филиал по границите с вишките, с тези пунктове, на които са избивани хора, там, където младите българи могат да видят как действаше режимът, с какви методи, с трудовите лагери в Ловеч", каза държавният глава.


Той подчерта, че не е толкова скъпо да се направи Музей за българския 20-и век. "Идеята е ясна, сграда има, финансиране има по еврофондовете. Понякога се учудвам защо се придвижват толкова бавно нещата напред. Музеят за българския 20-и век е един много смислен проект. Сградата е до Музея на София в Централната баня. Нали не си представяме, че до Музея на София - Централната баня ще се появи някой спа център", коментира той.


Плевнелиев подчерта, че всичко това отдавна е направено в Централна Европа, има го в Словакия, Унгария. Не е честно към следващото поколение българи да си затваряме очите за истината за комунизма, добави Росен Плевнелиев.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби

Налага се да спрете малко с мислите от егоистичен характер

Налага се да спрете малко с мислите от егоистичен