Свързани новини

29.09.2016 12:13

Русия приела, че има грешка за Белене

Видян 1765 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България може да плати по-малко за оборудването за АЕЦ "Белене" от сумата, постановена от арбитражния съд в Женева. От енергийния форум в Баку заместник-енергийният министър Жечо Станков съобщи, че Русия приема, че има грешка при изчисляването на лихвите, които НЕК трябваше да плати за централата, предаде БНР. Според него в най-добрия случай това би намалило дължимите към руснаците суми с около 12 милиона евро. Точният размер предстои да бъде уточняван, обясни Жечо Станков:


Конкретната стойност подлежи на изчисление, не е в нашата компетентност, за да можем да кажем точно каква е стойността. Ние възразяваме по начина на изчисление и се надяваме в най-кратки срокове арбитражът да се произнесе. Важно е да споменем, че руската страна се е съгласила с това, което ни дава възможност да считаме, че това е от наша страна протест, който ще бъде признат и съответно лихвата ще бъде намалена. Говорим за лихва, след месец май 2015 година, която е приблизително в размер на 83-84 милиона, и се надяваме, уважавайки нашия иск, нашите претенции, да може да падне тази стойност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към