Руснаците губят интерес към футбола: Проучване

Свързани новини

02.10.2024 14:07

Руснаците губят интерес към футбола: Проучване

Видян 190 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Броят на редовните футболни фенове в Русия е намалял пет пъти през последните две десетилетия според ново проучване, публикувано от Руския център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ),

По-рано този месец по телефона бяха анкетирани над 1600 пълнолетни лица, което разкри, че интересът на руската общественост към най-популярния спорт в света е „в криза“. Съобщава се, че броят на хората, които се смятат за редовни фенове, е намалял от 19% на едва 4% в периода 2005-2024 г. В същото време броят на руснаците, които казват, че са напълно безразлични към футбола, е нараснал от 43% до зашеметяващите 77% за същия период.


Според проучването руснаците също така са загубили интерес към националните футболни звезди, тъй като спортът е станал „безличен и безименен“ в страната. През 2009 г. почти половината от населението, или 47 %, е можело да посочи действащ руски футболист. През тази година само 17 % са успели да посочат име. От назованите най-често се срещат имената на Артьом Дзюба, Игор Акинфеев, Андрей Аршавин, Александър Головин и Лев Яшин. Аршавин се оттегли от спорта преди повече от 6 години, а Яшин, легенда на съветския спорт, почина през 1990 г.

Резултатите от проучването предизвикаха смесени реакции, като някои експерти твърдят, че то потвърждава това, което е очевидно от години, докато други изразяват съмнение в точността на анкетата.


Пламен Валентинов


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 30 септември 21:00ч.

Дете 44 2015 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 2 ч 17 мин

Режисьор: Даниел Еспиноса
В ролите: Том Харди Лео Демидов Гари Олдман General Mikhail Nesterov

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Ще се притеснявате прекалено много

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ще се притеснявате прекалено много и без никаква