04.07.2009 12:03

РЗС блокира границата с Турция

Видян 2002 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В 10,30 часа днес партия „Ред, законност и справедливост“ блокира границата със съседна Турция поради готвения „изборен туризъм“ за утрешните парламентарни избори у нас, предаде БГНЕС.


Митингът на „Ред, законност и справедливост”, под мото „Спри доганизацията” събра привърженици на РЗС, ВМРО, ЗНС, БЗНС, ЕНП, Нова десница и граждански организации от Хасково, Бургас, Русе, Пазарджик, Пловдив, Кърджали и Свиленград. Протестиращите заявиха, че управляващите и българските институции са дезертирали от защитата на националните интереси и затова се налага самите граждани да защитават държавата.
Въпреки подаденото официално заявление на РЗС за мирното събитие, на мястото бяха изпратени сили на жандармерията и гранична полиция, които започнаха да изтласкват хората, сърбали се под звуците на патриотична музика.
„Службите на МВР са хвърлени срещу българските граждани, за да защитават интересите на една чужда държава – Турция” - каза пред събралите се Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и кандидат за народен представител от листата на РЗС в Русе. В продължение на един час автобусите и колите, чакащи да влязат откъм турска страна, бяха задържани от събралото се множество. „Незабавно трябва да се спре външната финансова и институционална подкрепа на ДПС от страна на Турция, изселнически организации и религиозни ислямски фондации – заяви Димитър Абаджиев, водач на листата на РЗС в Бургас. Недопустимо е дни наред европейска държава, каквато е България, да няма държавна позиция относно намесата на Турция във вътрешните работи на България - чрез тенденциозно амнистиране на документите с изтекъл срок на годност на изселниците с цел те да гласуват за български парламент”.
Въпреки намесата на жандармерията срещу гражданите, протестът завърши мирно. Част от хората потеглиха към ГКПП – Лесово, където РЗС- Ямбол ще прегради символично граничния пункт с 100 метрово българско знаме.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

везни

Няма да се чувствате особено спокойни днес

Няма да се чувствате особено спокойни днес, все нещо