17.07.2024 10:01

С носителите на пачки и пудели няма да преговарям: Пеевски за ППДБ

Видян 639 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"В никакъв случай – с носителите на пачките и пуделите няма да преговаряме изобщо". Така председателят на ДПС Делян Пеевски отговори на въпрос дали ще преговаря с ПП-ДБ относно тяхната антикорупционна декларация.

    "Предложили са абсурдни неща – хората, чиято шефка на митниците още е в ареста, да предлагат антикорупционно законодателство – нека да бъдем сериозни. С тези хора ние няма да разговаряме".

Пеевски каза, че не знае кога ще бъде следващото заседание на Централния съвет на ДПС и не коментира поредния депутат, напуснал парламентарната група:

    "Тази тема не ме интересува, ние си работим. Който иска да си прави Централен съвет, да си прави. Аз съм председател на ДПС. Прочетете устава, този съвет нищо не решава".

На въпрос на БНТ Пеевски отговори, че ни най-малко не се притеснява от продължаващото отцепване на депутати:

    "Това са хора, които не работят за хората и го показват, ние всеки ден работим контактно с всичките си структури".

От своя страна, депутатите от ДПС, които подкрепят Ахмед Доган, са готови да преговарят за правителство с ПП-ДБ, но след като президентът им връчи втория мандат. Това заяви председателят на партията Джевдет Чакъров на брифинг заедно с останалите отцепили се от Движението народни представители.

По думите на Чакъров поисканата отсрочка от три месеца за връчване на мандата е неразумна:

    "Народните представители от автентичното ДПС, без Пеевски и група, безспорно споделяме позицията, че трябва да се намерят действащи решения срещу корупцията в България. В Конституцията не е предвидено развитието на процедурата по връчването на мандати за съставяне на правителство да бъде поставяно в зависимост от каквито и да е условия и срокове, още по-малко от изпълняване на законодателна програма от НС", заяви Джевдет Чакъров.

Той обясни, че именно поради тази примина не са подкрепили и мандата на ГЕРБ-СДС - поради липсата на конкретни разговори за политики и липса на визия за развитие на страната.

    "Очакваме президентът да връчи мандата, а от страна на ПП-ДБ да проявят държавнически подход и да започнат задълбочени разговори с представители на политическите партии в Народното събрание за съставяне на редовно правителство с ясни цели за развитието на страната".


 


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 20 юли 21:00ч.

Код: Ангелът

Режисьор: Рик Роман Уоуф
В ролите: Премиера в България: 30.08.2019 Световна премиера: 23.08.2019 Жанр: Екшън, Трилър САЩ / 2019 / 121 минути Възрастова група: D - Забранен за лица под 16-годишна възраст Сценарист: Катрин Бенедикт, Крайтън Ротънбъргър Режисьор: Рик Роман Уоуф В ролите: Дже

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак