Президентът заяви, че проблемът с летателната авиация е критичен

Свързани новини

22.03.2022 12:07

С Полша сме единни за укрепване на източния фланг на НАТО: Радев

Видян 1359 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„С Полша сме единни за укрепване на източния фланг на НАТО". Това заяви президентът Румен Радев в изявление след разговора му с полския си колега Анджей Дуда, който е на посещение в София.


 


„Единни сме в нашата оценка за тази недопустима и братоубийствена война, както и в нашия съвместен призив за незабавно прекратяване на войната и постигане на примирие. Пред очите ни се срива градената с десетилетие сигурност в Европа.  Войната в Украйна причинява не само разрушения, не само страдания, тя е заплаха за международната сигурност и ред”, допълни Радев.


 


Президентът заяви, че проблемът с летателната авиация е критичен. 


 


„Ако ние не предприемем спешни, неотложни мерки, рискуваме да загробим нашата военна авиация и да се молим на комшиите да поемат нашите ангажименти и да компрометираме самия проект за придобиване на F-16, защото няма да има кой да лети на тях и кой да ги обслужва. Формирането на национални бойни групи е само част от тези усилия. Това обаче не отменя голямата отговорност пред нас, за която съм напомнял пред неедно българско  правителство – да градим и да развиваме собствен отбранителен капацитет.


 


В Полша се създава специален фонд за подкрепа на въоръжените сили, в училищата се връщат елементи от обучението по отбрана", поясни той.


 


Радев благодари на Дуда за готовността му незабавно експертни екипи да окажат съдействие за ремонтиране и обслужване на МиГ-29. 


 


 България е оказала подкрепа на над 100 000 граждани на Украйна, поясни президентът. „Полагаме всички усилия тези хора да получат не само подслон и храна, но и медицински грижи, работа и образование. Нашият призив към ЕС е и за подкрепа в дългосрочен план”, каза още Румен Радев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог

Моментът не е подходящ да се отдавате на черни мисли

Моментът не е подходящ да се отдавате на черни мисли и