Конфликтът в Украйна е хибридна война, в която Русия по същество се изправя срещу западните държави, които първо предизвикаха кризата, заяви руският външен министър Сергей Лавров

Свързани новини

15.11.2022 14:25

САЩ настояват за включване на въпроса за Украйна в заключителната декларация на Г-20: Лавров

Видян 762 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Конфликтът в Украйна е хибридна война, в която Русия по същество се изправя срещу западните държави, които първо предизвикаха кризата, заяви руският външен министър Сергей Лавров. Той даде тази оценка във вторник в рамките на срещата на върха на лидерите на Г-20 в Индонезия.

Министърът, който оглавява руската делегация, заяви, че САЩ и техните съюзници настояват за включване на въпроса за Украйна в заключителната декларация, която участниците трябва да подпишат в сряда.


"Те искаха да добавят формулировка, която да осъди действията на Русия от името на целия клуб на Г-20, включително на самата Русия", каза Лавров. Делегацията на Москва смята, че въпросът не е от значение за дневния ред на срещата, но предложи да се отрази различието в мненията по него, добави той.

"Разбира се, в Украйна тече война. Хибридна война, която Западът отприщи и която подготвяше в продължение на много години, като се започне от момента, в който подкрепи въоръжения преврат [в Украйна] през 2014 г. и овластяването на открито расистки и неонацистки сили", добави дипломатът.


Стартирането тази седмица на мисия на ЕС, която има за цел да обучи 15 000 украински войници за две години, е последният пример за това как западните държави участват в "хибридната война", заяви Лавров пред журналисти. Въоръжаването и финансирането на украинските войски, доставката на разузнавателна информация и помощта при избора на цели за военни действия, които западните държави правят, ги правят участници, обясни той.

Лавров отбеляза, че западните държави приличат на СССР по начина, по който защитават каузата на Украйна на форуми, които не са свързани с нея. По време на партийно събрание в някакъв съветски завод, което трябвало да бъде посветено на някакви производствени въпроси, "се смяташе за правилно да се започне дискусията със задължителното осъждане на американския империализъм. Западните държави използваха подобен подход на срещата на Г-20", отбеляза той.


 



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес е подходящ момент да подобрите комуникационните си умения

Днес е подходящ момент да подобрите комуникационните