26.06.2024 14:02

САЩ обяви награда от 5 млн. долара за информация, свързана с Ружа Игнатова

Видян 443 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов даде официално изявление относно разследване, свързано с Ружа Игнатова.

„Знаете, че срещу Ружа Игнатова има разследване в САЩ. Но и ние правим нашето разследване.

Ще повдигнем задочно обвинение срещу нея, заради ръководената от нея пирамида.

Преди месец посетих централата на ФБР. За съжаление, има и други български граждани, които извършват престъпления и ние съвместно работим срещу тях“, каза Сарафов на извънреден брифинг.

"Днес правителството на САЩ обявява нова награда от 5 млн. долара за информация, свързана с Ружа Игнатова“, каза Н.Пр. Кенет Мертен.


„Тя се издирва в САЩ и Германия за нейното участие в една от най-големите световни схеми за измами в историята. Схема, чрез която от жертвите са били отнети с измама над 4 млрд. щатски долара”, допълни той.


Мертен обясни, че две седмици, след като на Игнатова е повдигнато обвинение през октомври 2017 г., тя отпътува от София до Атина, за да избегне ареста си. Оттогава тя се укрива от правосъдието. През 2022 г. Игнатова беше добавена в списъка на ФБР с десетте най-издирвани бегълци.


„САЩ високо ценят партньорството си с Прокуратурата на България, както и с правоприлагащите органи и службите за сигурност, докато заедно полагаме усилия да изправим Игнатова и други престъпници пред правосъдието”, уточни посланикът на Съединените щати. По-късно през деня ще бъдат дадени допълни подробности как гражданите могат да подадат анонимен сигнал, за да подпомогнат разследването.


Бумът в развитието на информационните технологии позволява акумулирането на значителни по своите мащаби финансови и материални активи, придобити по престъпен начин. Именно заради това повече от всякога правоохранителните власти на отделните държави активно да си сътрудничат", каза Сарафов.


"Българската прокуратура работи активно с колегите си от САЩ в условията на постоянен обмен на информация, провеждаме и нашето разследване у нас. Това, което предстои в България е да бъде повдигнато задочно обвинение на Ружа Игнатова, което освен наказателно, ще ни позволи да предприемам необходимите действия по стартиране на процедура за конфискация на незаконно придобитото от нея имущество със средства, получени по престъпен начин от крипто-пирамидата "One Coin".






Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни