27.08.2024 10:56

САЩ стоят зад ареста на основателя на Телеграм: Председателят на руската Дума

Видян 778 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съединените щати стоят зад ареста във Франция на основателя и главен изпълнителен директор на комуникационната платформа "Телеграм" Павел Дуров, заяви днес председателят на руската Държавна дума Вячеслав Володин, цитиран от Ройтерс.

Роденият в Русия Дуров бе арестуван във Франция през уикенда, в рамките на разследване на престъпления, свързани с детска порнография, трафик на наркотици и незаконни трансакции в "Телеграм".

Съединените щати, посредством Франция, се опитват да упражняват контрол над "Телеграм", заяви Вячеслав Володин, без да представя доказателства за твърденията си.

"Телеграм" е една от малкото, и в същото време най-голямата, интернет платформи, които не са контролирани от САЩ", се казва в изявление на Володин.

"В навечерието на американските президентски избори е важно за (президента Джо) Байдън да установи контрол над "Телеграм", каза още председателят на Държавната дума.

Белият дом не е коментирал ареста на Дуров. Френският президент Еманюел Макрон заяви, че арестът не е политически мотивиран.

Кремъл заяви вчера, че все още не се е запознал с официалните френски обвинения срещу Дуров.

Базираното в Дубай комуникационно приложение "Телеграм", има около един милиард потребители и e особено популярно в Русия, Украйна и в бившите съветски републики.

След като руските сили нахлуха в Украйна през 2022 година, "Телеграм" стана основният източник на нефилтрирана информация за конфликта, отбелязва Ройтерс. Платформата се превърна, по думите на някои анализатори, във "виртуално бойно поле", като се използва активно както от украинския президент Владимир Зеленский и други украински представители, така и от руското правителство.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Улица Леге

Черен срещу бял тротоар на Леге: Експертно управление

В момента се прави черен тротоар от ...

реклама

към тв програма тв програма

НОВА 01 септември 22:30ч.

Бен-Хур

Режисьор: Тимур Бекмамбетов
В ролите: Джак Хюстън, Морган Фрийман, Тоби Кибъл

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак