Свързани новини

30.03.2010 11:56

СГП проверява сигнала за източване на 6 млн. лeвa ДДС

Видян 1573 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заместник градският прокурор Роман Василев разпореди проверка по сигнала за опита за източването на 6 млн. лeвa от ДДС, оповестен през миналата седмица от НАП, информира БГНЕС.


Съвместно с ГДБОП и Агенцията за приходите ще бъдат разследвани участниците в схемата за извършени данъчни престъпления. За укриване на данъци или незаконно ползване на данъчен кредит в особено големи размери Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода до 8 години и конфискация на цялото имущество. Става дума за отлично позната в НАП и прокуратурата схема, при която едно лице купува недвижим имот – бизнес сграда, фиктивно увеличава стойността му и го препродава. Купувачът, от своя страна, получава право на данъчен кредит върху нереално завишената стойност на имота, а продавачът с фактури от фирми-фантоми намалява дължимия ДДС за внасяне. Данъчните инспектори установиха, че реалната цена на бизнес центъра е много над пазарната, след това провериха доставките към единия от търговците и откриха множество фиктивни сделки, чиято единствена цел е да се избегне плащането на ДДС. Сградата с площ от близо 12 000 квадратни метра се намира извън столицата, но ДДС е поискан в софийската НАП с надеждата да се затрудни физическа проверка на място.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл