Благодаря на Асоциация на собствениците на електромобили в България за активната позиция и подкрепа в изготвянето на новите правила", съобщи шефът на СОС Георги Георгиев.

Свързани новини

04.01.2023 12:15

Шефът на СОС иска улеснения за собствениците на електромобили

Видян 1158 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 "Инициирах промени в Наредбата за паркиране на територията на СО, за да улесним собствениците на електромобили в София. Днес те ще бъдат публикувани на страницата на Столичния общински съвет за обществено обсъждане. Както не веднъж съм казвал това не е бъдеще, това е настоящето - вече близо 4000 ел. коли се движат по улиците на нашия град.


Какво предвиждат промените - да отпадне изискването за издаване на стикер за безплатно паркиране на собствениците на електрически автомобили. Зеленият регистрационен номер ще е достатъчно условие за безплатно паркиране на територията на София. За вече регистрираните електрически автомобили не е задължителна подмяната на регистрационните номера, за тях се предвижда възможност да се регистрират в специален регистър, поддържан от Центъра за градска мобилност.


Предстои предложението за промени в Наредбата да премине през задължителния срок от един месец за обществени обсъждания, а в края на февруари общинският съвет ще се произнесе и новите правила ще влязат в сила.


Благодаря на Асоциация на собствениците на електромобили в България за активната позиция и подкрепа в изготвянето на новите правила", съобщи шефът на СОС Георги Георгиев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 04.01.2023 12:29

    Това корумпирано куку знае ли, че в много европейски страни отричат електромобилите?! Вместо да правят качествени ремонти и да не крадат като за последно столичани болшинството от гербери и патриоти в СОС се занимават с незначителни неща за да отчитат дейност. Корумпираната Фандъкова да мине по новооткрития ремонт на Московска до Ботаническата градина и да се увери сама, че е за нов ремонт, с изключително некачествено и вълнообразно поставяне на плочките. До като някой осакатен не осъди мрънкящата крадла тя няма да миряса с безобразията си

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби