13.09.2024 17:03

Швеция ще плати на имигрантите до 34 000 долара да напускат страната

Видян 205 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Швеция ще плаща на имигрантите до 34 000 долара, за да се върнат в родните си страни, заяви министърът на миграцията Йохан Форсел пред репортери в четвъртък. Съобщението на Форсел идва на фона на по-широк обрат в някогашната либерална миграционна политика на скандинавската държава.

Имигрантите, които доброволно напуснат Швеция от 2026 г. нататък, ще имат право да получат до 350 000 шведски крони (34 000 долара), заяви Форсел на пресконференция.

По силата на система от безвъзмездни помощи, създадена в средата на 80-те години на миналия век, в момента Швеция предлага на мигрантите да напуснат до 10 000 шведски крони (970 долара) на възрастен и 5 000 шведски крони (485 долара) на дете. Въпреки това Форсел заяви, че през миналата година само един човек се е възползвал от сделката.

Лудвиг Асплинг от дясната партия „Шведски демократи“, чиято партия подкрепя центристкото правителство на страната, заяви, че ако безвъзмездната помощ бъде увеличена и повече хора разберат за нея, вероятността да се възползват от сделката ще бъде по-голяма. Асплинг прогнозира, че безработните или работещите на нископлатени работни места, които разчитат на държавни помощи, „биха се заинтересували“ от подобно предложение.


Плащането на мигрантите за напускане представлява драматичен обрат в сравнение с 2015 г., когато тогавашният министър на външните работи Маргот Валстрьом обяви страната за „хуманитарна суперсила“ и отвори границите си за над 160 000 търсещи убежище - повече на глава от населението от всяка друга европейска държава. Оттогава досега в Швеция са имигрирали малко под един милион души, предимно от Близкия изток и Северна Африка.


Заедно с тези пристигащи се увеличи и броят на престъпленията, свързани с насилие, като случаите на убийство и непредумишлено убийство почти се удвоиха между 2012 г. и 2023 г., а сексуалните престъпления се увеличиха с 56% между 2013 г. и 2021 г. Според разследване на вестник Dagens Nyheter от 2017 г. 90 % от извършителите на стрелби в Швеция са първо или второ поколение имигранти.


Пламен Валентинов



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 13.09.2024 18:19

    Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 15 септември 21:00ч.

Най-добрата оферта 2013 г. ‧ Трилър/Романтика ‧ 2 ч 11 мин

Режисьор: Джузепе Торнаторе
В ролите: Джефри Ръш Върджил Олдман Силвия Хукс Клеър Доналд Съдърланд Billy Whistler

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец

Определено ще действате непрактично и лекомислено

Определено ще действате непрактично и лекомислено, а