Собственик на бар е глобен за сервиране на "кръвта на Исус"

Свързани новини

30.06.2024 16:50

Собственик на бар е глобен за сервиране на "кръвта на Исус"

Видян 7563 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съд в Санкт Петербург глоби собственик на бар за използване на изображения на Исус Христос и други християнски икони за продажба на напитки. Поне един човек е подал сигнал в полицията, като се е оплакал, че интериорът и менюто на бар S'aint са накърнили религиозните му убеждения.

Софи Носкова-Аврамович се е признала за виновна в нарушаването на член 148 от руския Наказателен кодекс, който се отнася до "престъпления срещу религиозните убеждения", и е била глобена с 30 000 рубли (342 долара), съобщава говорителката на градската съдебна система Даря Лебедева.

Лебедева пише в Telegram, че дизайнът на бара включва християнски символи, включително голям розов неонов кръст, както и "елементи на нерелигиозна и антирелигиозна естетика, целящи да подчертаят философията на хедонизма и релативизма, която е неприемлива от християнска гледна точка".


Тя отбеляза, че ответникът е създал менюто на бара и е използвал "християнски символи и икони, изображения на Дева Мария, Светия Граал, Исус Христос на кръста и символите на Светото причастие, за да рекламира алкохолни напитки". Носкова-Аврамович е демонстрирала "явно неуважение към обществото" и е обидила "религиозните чувства" на посетителите, заяви Лебедева.


 Според онлайн каталога Restoclub барът със "средновековна естетика" е вдъхновен от телевизионния сериал на Паоло Сорентино "Младият папа", в който актьорът Джуд Лоу се превъплъщава във фиктивния папа Пий XIII. Коктейлите, които се сервират в бара, включват "Кръвта на Исус", "Тъгата на Мадона", "Личният Исус", "Аве Мария" и "Целувката на Юда".

Консервативни активисти се оплакаха за първи път от бара в края на януари. Тогава управата защити стилистичния си избор, като заяви, че "Младият папа" не е забранен в Русия. "Нашата идея се основава на използването на католически символи, за да привлечем интереса на младото поколение към светите ценности. По никакъв начин не накърняваме религиозните ценности, не оскърбяваме образа на Христос и не се покланяме на Сатаната", заявиха от бара през февруари.


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес сте готови да свършите доста работа

Днес сте готови да свършите доста работа. Добрата