04.03.2009 15:02

София осъмна в боклуци на 3 март

Видян 1339 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Боклук заля част от София на връх националния празник 3-ти март. Смяната на контейнерите за смет не се реализира по предварително обявения график и постави столичани от 5-те района в незавидната ситуация – или да държат сметта в домовете си, или да я струпат на  местата на извозените вече казани. Така кучетата започнаха да разнасят боклуците по близките улици. Най-тежко се оказа положението в „Люлин“, „Младост“ и ж.к. „Овча купел“. Там хората нямаха друга алтернатива освен да хвърлят сметта в контейнери, предназначени за разделно събиране на отпадъците. Това от своя страна създава проблеми на фирмите за оползотворяване на опаковки.   


„Смяната на караула“ зацикли още на 1 март. Кметът обаче не видя проблем и обяви, че сметосъбирането вървяло нормално. Сигурно за това не изпълни обещанието си да носи чувалите на гръб ако трябва. От това пък, че на места имало "10-20 контейнера по-малко нямало да възникне голям проблем".


На практика се оказа, че бройките на кмета се разминават с действителните. Само в район „Люлин“ контейнерите са едва 50% от нужните за събирането на боклука в най-големия квартал.


В „Овча Купел“ били необходими още 3500 контейнера, като до сега са поставени едва 1500 или 30%. Както 19` писа, общият брой на кофите за смет в 5-те района е близо 30 хиляди.


Още днес ще се види приключила ли е в срок подмяната както в "Люлин", "Овча Купел" и участъка между ул. "Позитано", бул. "Витоша", бул."П. Евтимий" и бул."Христо Ботев" от район "Триадица", където ще чисти"Чистота Искър", така и в районите "Витоша" и "Младост", където за хигиената ще отговаря консорциумът "Титан Чистота София".



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец