Свързани новини

04.06.2009 16:23

София отново затъва в боклуци

Видян 1526 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

София отново затъва в боклуци! Този тревожен сигнал изпратиха по електронната поща читатели на 19`. Сметта пак изплува по централните улици и булеварди на милионния град, категорични са те.
В подкрепа на своето твърдение възмутен софиянец ни изпрати красноречиви снимки. Във фокуса на едната вниманието привлича умрял плъх. В гризача буквално може да се спъне всеки по-невнимателен пешеходец. По думите на читателя ни Цветан Фиков „тази гледка е обичайна за центъра на столицата“.
Не така мисли обаче софийският градоначалник Бойко Борисов. Според неговата преценка „месец след преустановяването на работата на Кризисния щаб, София си се чисти все така добре“. 
Значи ли това, че според критериите на кмета „добре“ е мръсотията около контейнерите за смет. Защото, ако софиянци определено забравиха за нея във времето на Кризисния щаб за боклука, днес тя пак започва да се мултиплицира застрашително. Трагично остава  положението в центъра на града, където ежедневно минават хиляди хора, много от тях и гости на София. Например на площад „Гарибалди“. На голямата снимка ясно се вижда какво е положението с контейнерите там. На 19min.bg можете да видите още за нивото на чистотата в „Лозенец“ - един от най-престижните квартали на София.
На този фон заводът за боклук продължава да е в бъдеще време. Както вече писахме, първата копка изпревари проекта за завод. Идната седмица парламентът трябва да гласува на второ четене Законът за отпадъците на София. И тук обаче опасенията на кмета Борисов са безпочвени. Защото и след като той влезе в сила общината ще запази качествата си на бенефициент по проектите на ЕС.

 



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак