12.03.2009 18:23

София пред епидемия заради сметта

Видян 1195 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Боклуците, с които е затрупана София от началото на март, носят голям риск от възникване и разпространение на заразни заболявания, предупредиха от Столичната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве.


Основните носители на епидемиите са гризачите, намерили постоянно убежище в сметта. Те са резервоари на заразни и паразитни болести и по-дългите периоди време в мръсотия водят до увеличаването им. Затоплянето на времето пък примесено със сметта ще допринесе за появата на насекоми като мухи и оси, които също са разпространители на зарази. След дъжда, който заваля вчера, от препълнените казани потекоха мръсни реки. 


Най-застрашени в момента са живеещите в лоши санитарно-битови условия и без особена хигиена, предупреждават специалистите.


Според кмета Бойко Борисов обаче опасност от епидемии нямало. Вчера той пак се зарече, че няма да позволи повече от 20-30 часа да се задържи отпадък. По рано сутринта шефът на инспектората Веска Георгиева инфомира, че не бил извозен боклукът само от районите „Слатина“, „Подуяне“, „Искър“ и „Студентски“. Сигналите на гражданите обаче опровергаха тези оптимистични данни. От кметството отчететоха, че били вдигнали 5 041 съда за смет от тип „Бобър”, 2 767 броя от вида „Меви” и 37 - „Вложка”.


Зам.-кметът по екология Мария Бояджийска заяви, че до месец щял да бъде готов и правилникът за работа на общинското предприятие, което ще чисти София. Както писахме преди месец тя се зарече, че криза няма да има, ала не позна.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец