09.06.2011 17:05

Соцначалник не си дава паркинга в Градската градина

Видян 2093 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Седмици наред вестник 19’ се бори Градската градина да не бъде превръщана от парк в пракинг. Зелената площ, която догодина става на 150 години, е сериозно застрашена от навлизането на автомобили върху скъпите плочки, които са пред разбиване.


Въпреки всички закони, хора, близки до ръководството на Народния театър са поставили ограждения и охрана на част от парка – в зоната от ул. Иван Вазов до Бамбука, и я експлоатират безжалостно към хората и природата.


Общината, сезирана от 19’, направи проверка по случая и категорично установи, че няма никакво основание зелената площ да бъде използвана като паркинг. Още по-малко е законно на тази база да се прибират пари.


В отчаян опит да се отбранява от справедливия гняв на софиянци и общинските служители, както и от паяците на Центъра за градска мобилност, които следва да приберат незаконно паркираните автомобили, камиони и дори търговски каравани, ръководството на Народния театър е потърсило подкрепа в министерството на културата. Случаят се представя едва ли не като посегателство към академичната трупа. А всъщност става въпрос за съвсем друго нещо.


От културното ведомство заявиха пред 19’, че в момента нямат мнението на министър Рашидов, който е на другия край на света. Но въпреки сантимента му към Народния театър, той нееднократно е изразявал мнението, че зелените площи – белите дробове на нашия град, трябва да бъдат пазени. А не парковете да се превръщат в паркинги.


Павел Васев е потомствен соцначалник. Сам син на служител на ЦК на БКП, той е назначен за директор на Народния театър от своя близък приятел, министър през 2009 г. и бивш партиен секретар на трупата Стефан Данаилов.


Васев има стара червена закалка като син на виден функционер на ЦК на БКП. Партията го праща за зам.-министър на културата още в кабинета Попов през 1991 г. По Виденово време има нов скок в кариерата – става шеф на филмовите дейци. През 2000 г. е назначен за административен директор на Народния театър. Със завръщането на червените с два министерски поста в кабинета на Царя през 2001 г., Васев отново не е забравен – пращат го културен аташе в Москва. Сменен от Бисер Киров, Васев е пратен от Стефан Данаилов за шеф на Сатирата. След това случайно се оказва единствен кандидат в конкурса, провеждан от приятеля му – министър Данаилов, за директор на Народния театър.


Човекът явно е свикнал да решава въпросите на най-високо равнище. Което няма да му помогне в битката срещу 19’ и Столичната община за поробване на Градската градина. Ние ще победим!



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак