Свързани новини

29.11.2013 10:15

Спипаха известния автокрадец Хастара

Видян 1067 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служители на СДВР задържаха известен столичен автокрадец, по прякор Хастара, съобщиха от пресцентъра на МВР. Операцията по линия „Престъпления свързани с МПС” е проведена на 27 ноември от служители на СДВР. А.К. /29 г./, известен с прякора Хастара - криминално проявен, регистриран за автокражби и осъждан, е задържан по обяд на адрес в кв. „Симеоново”.


Акцията е реализирана в резултат на разследване, след като на 21 май 2012 г. при опит да бъде задържан, А.К. изблъска от пътя полицейската кола и успя да избяга с откраднат от него автомобил. Ден по-късно – 22 май, той бе обявен за издирване, бяха предприети оперативно-издирвателни действия за установяване на местонахождението му. В хода им криминалистите установиха адрес в кв. „Симеоново“, собственост на неговия познат П.К./29 г./, също криминално проявен и осъждан за наркотици. Той е задържан малко по-късно на 27 ноември в района на кв. „Абдовица“.


След задържането на двамата е извършено претърсване на двата адреса. Там са намерени множество електронни устройства за преодоляване на защитите и запалване на автомобили, за заглушаване на радиосигнали, радиостанции, преносими компютри, мобилни телефони и сим карти. Иззети са инструменти за взломяване на автомобилни заключалки - тип тирбушони за изваждане на патронници, дистанционни за гаражни клетки и гаражи с ключове към тях, ключове за леки автомобили, демонтирани охранителни камери. В хода на допълнително проведени издирвателни действия столичните полицаи установиха местонахожденията на гаражи, в които били прибрани крадени луксозни автомобили.


А.К. – Хастара е приведен в Софийския централен затвор за изтърпяване на 7- годишна присъда лишаване от свобода. Материалите по случая са докладвани в Софийска градска прокуратура. Работата по случая продължава.


29-годишният мъж е стар познайник на полицията. При операция през 2009 г. той бе задържан в момент на извършване на кражба на автомобил. Заедно с него в полицейския арест бяха отведени М.В. /39 г./ и П.П. /38 г./ - Пери. Тогава полицейските служители също иззеха множество предмети, служещи за отключване на автомобили и преодоляване на алармени системи, както и два откраднати луксозни автомобила и 7 регистрационни табели на обявени за общодържавно издирване леки коли. След доклад на материалите в прокуратурата А.К. и М.В. бяха привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 321, ал.1 във вр. чл. 346, във вр. с чл.20 ал.4 във вр. чл.1 от НК.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят ще бъде успешен

Денят ще бъде успешен, ако проявите креативност и се